Onze Weimaraners: Nora

Windfall Grey Couldn't Resist

Roepnaam: Nora

Geboortedatum: 27 januari 2017

NHSB nr: 3070667

Chipnummer: 528140000679347

Geslacht: teef 

Variëteit: korthaar

Vader: Chief vom Linshof

Moeder: Windfall Grey A Perfect Gift

Uitslag heuponderzoek: te jong

Exterieur (show): te jong

Exterieur (zuchtschau): te jong

Schofthoogte: te jong

Wesentest: te jong

DNA profiel: aanwezig (ISAG 2006)

Eigenaar: Carlijn Kniest

Mede-eigenaar: Manuel Rutjes

Klik op onderstaande links voor alle uitslagen van Nora:

Karakteromschrijving:

 

Nora is een dochter van Mali uit het enige nestje dat we met Mali hebben gefokt. De vader van Nora is een reu die we al vanaf 8 weken leeftijd kennen en dit nestje was dan ook een hele bewuste keus waar we 2,5 jaar naar uit hadden gekeken. We zijn dan ook heel erg blij dat de droom om een pupje van Mali en Chief te hebben, uit is gekomen. Mali en Chief hebben ons 5 reuen en 5 teven gegeven, wat het uitkiezen van een pupje niet makkelijk maakte. dat hoefde ook niet, want Nora heeft ons uitgekozen: zij was de enige pup die echt contact met ons zocht, terwijl de andere pups 'alleen' maar even kwamen kijken of knuffelen.

 

Nora is natuurlijk nog jong, maar we zijn nu al erg blij met haar! Het is geen bang hondje, maar gelukkig ook niet al te brutaal dat overal zomaar op af stapt. We kunnen haar, ondanks har jonge leeftijd, nu al 'verstandig' noemen. Over het verdere karakter en hoe ze uit zal groeien en zich zal ontwikkelen, kunnen we nu nog niets zeggen; dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Werkresultaten:

 

 

Uiteraard heeft Nora, door haar jonge leeftijd, nog geen resultaten behaald. We hopen dit natuurlijk in de toekomst hier te kunnen vermelden.

Over Nora:

 

Door haar jonge leeftijd kunnen we nog niet heel veel zeggen over Nora. Wij gaan ons in ieder geval in eerste instantie meer richten op het veldwerk, in de hoop om op één of meerdere wedstrijden een mooie kwalificatie te kunnen behalen. Daarnaast zullen wij uiteraard beginnen aan een gehoorzaamheids puppycursus en de beginselen van het apporteren. Het zweetwerk zal later aan de orde gaan komen. Uiteraard is alles afhankelijk van de mate van aanleg die zij voor de verschillende takken laat zien.

 

Als alles volgens plan loopt, hopen wij in de toekomst met Nora te kunnen gaan fokken, om onze bloedlijn voort te kunnen zetten.