Kennelnaam en pups

 

Na ongeveer een jaar wist ik, Carlijn, het zeker: ik wil graag in de toekomst een nestje met Loeka fokken en een pupje van haar aanhouden. Dit omdat Loeka enorm graag werkt en daarnaast een erg goed karakter heeft. Het is een zeer rustig hondje, zowel in huis als tijdens wedstrijden, maar zodra ze aan het werk mag, is te zien met hoeveel passie zij dit doet. Veldwerk is haar favoriet, maar ook het KNJV-werk doet zij graag. Daarnaast pakt zij het zweetwerk ook prima op en heeft zij laten zien dat zij roofwildscherp is. Kortom, een zeer veelzijdig hondje met heel veel will-to-please.

 

Dit alles heeft besloten dat ik graag in de toekomst een nestje met Loeka wil gaan fokken, in de hoop haar fantastische eigenschappen te kunnen voortzetten in haar nakomelingen.

 

Om het allemaal officieel te doen, heb ik bij de Raad van Beheer een kennelnaam aangevraagd. Op 6 mei 2011 is mijn kennel door de Raad van Beheer en de FCI goedgekeurd en geregistreerd onder de naam 'Windfall Grey'.

 

Op 26 december 2012 heeft Loeka haar eerste nest gekregen. Uit dit nest hebben wij een teefje aangehouden, Mali. Zij was de eerstgeboren pup uit het allereerste nestje dat ik heb gefokt onder mijn kennelnaam.

 

Windfall Grey

 

Waarom draagt mijn kennel de naam 'Windfall Grey'? Omdat alles is begonnen met Loeka en ik graag met haar mijn eigen lijn op wil zetten, moest mijn kennelnaam iets over Loeka zeggen. Indirect, want ik wilde Loeka's naam niet letterlijk noemen. Ik had besloten dat het een korte naam moest worden, bestaande uit maar één woord, in het Nederlands en als prefix. 'Windfall Grey' heeft juist alles wat ik niet wilde. Waarom dan toch deze naam? Omdat 'windfall' het Engelse woord is dat staat voor 'geluk', 'buitenkans', 'meevaller'. Alles wat Loeka dus voor mij betekent. En ik vond dit zo'n mooi woord, dat ik besloot dat ik deze graag in mijn kennelnaam wilde hebben. 'Grey' staat natuurlijk voor 'grijs', de kleur van de Weimaraner.

 

Omdat Manuel en ik dezelfde ideeën hebben over het werken en fokken met de Weimaraner, zullen wij samen verder gaan onder mijn kennelnaam 'Windfall Grey'.

'Windfall Grey'

grijs geluk