Herplaatsing

 

Via deze pagina proberen wij voor Weimararaners (door ons gefokt) die wegens omstandigheden niet meer bij hun huidige baasje kunnen blijven, in overleg met de eigenaar een nieuw thuis te zoeken.

 

Ter Herplaatsing

 

Gelukkig zijn er momenteel geen Weimaraners die een nieuw thuis zoeken.

 


Herplaatste honden

 

Onderstaande honden zijn in het verleden succesvol herplaatst.

Windfall Grey Dreaming About You

 

 

 

Roepnaam: Billy

Geboortedatum: 30 december 2020

Geslacht: reu (intact)

Variëteit: korthaar

Vader: Maximilian von Walhalla

Moeder: Windfall Grey Couldn't Resist

 

Deze prachtige reu luistert naar de naam Billy. Door veranderde werkomstandigheden van zijn eigenaren, zocht Billy naar een liefdevolle nieuwe plek, waar hij voldoende aandacht en knuffels krijgt.

 

De huidige eigenaren konden Billy niet meer de stabiliteit bieden die hij nodig heeft, aan Billy ligt het zeker niet!

 

Een trouwe vriend, die zijn puberharen aan het verliezen is en waakzaam is voor zijn baasjes. Billy is leuk en rustig met kinderen. Hij heeft de puppy en de puppy- gevorderde cursus met succes afgerond. Een tikkeltje eigenaardig met charme! Billy kan alleen zijn, maar is het liefste samen. Hij springt graag achter in de auto om ermee op uit te gaan. Een echte speurneus, die uitgedaagd wil worden. Dol op stokken en zijn frisbee.

 

Windfall Grey Daytime Lady

 

 

 

Roepnaam: Nola

Geboortedatum: 30 december 2020

Geslacht: teef (intact)

Variëteit: korthaar

Vader: Maximilian von Walhalla

Moeder: Windfall Grey Couldn't Resist

 

Nola kwam als puppy terecht in een gezin waar alle liefde en aandacht aanwezig was die ze nodig had. Helaas bleek na ongeveer een jaar dat beide eigenaren (door fysieke beperkingen) Nola niet meer de beweging en (mentale) uitdagingen konden bieden die ze nodig heeft. Haar eigenaren besloten in maart 2022 dat ze dit niet voor Nola wilden en dat ze het wellicht beter zou krijgen bij een gezin dat haar dat wel kan bieden.

 

Nola kan heel goed omgaan met de 2 kleine kinderen die er zijn. Ze speelt graag met ze en ook met de vriendjes die ze meer naar huis nemen.

Als het tijd voor actie is, is niks haar te dol! Ik ren graag naast de fiets, maak lange wandelingen, als we het maar samen kunnen doen.

 

Mede door Corona en later de fysieke beperkingen van de eigenaren heeft Nola nooit aan de jachttraining kunnen beginnen.

 

Gelukkig heeft het gezin dat al 5 jaar Pepper (Windfall Grey Call Me The One) in hun bezit heeft besloten om Nola een fijn thuis te bieden. Nola is het nichtje van Pepper. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed gaat.

 

Brenna vom Wendesser Moor

 

Roepnaam: Brenna

Geboortedatum: 30 mei 2014

Geslacht: teef

Variëteit: langhaar

Vader: Birko vom Deeke-Hof

Moeder: Catja zum Kestenbusch

Fokker: Heike Matschurek, Weimaraner Vom Wendesser Moor (Dld)

 

In juni 2015 hebben wij onze Brenna moeten herplaatsen, omdat zij niet in de roedel bleek te passen. Hierdoor werd zij erg onzeker en kon zich niet ontspannen met alle gevolgen van dien. Gelukkig vonden wij al heel snel een nieuw gezin voor haar, waar zij helemaal opbloeide en het enorm naar haar zin heeft. Daar heeft Brenna een nieuw maatje gekregen: langhaar Weimaraner Boris, die als pup bij haar is gekomen. Dit klikt erg goed!

 

Windfall Grey Acces to the World

 

Roepnaam: Noèl

Geboortedatum: 26 december 2012

Geslacht: reu

Variëteit: korthaar

Vader: Edmund von Walhalla

Moeder: Loeka

 

De eigenaren van Noèl hebben na ruim 3 jaar (in juni 2016) besloten voor hem een andere plek te zoeken.

 

Van begin af aan ging het niet goed tussen Noèl en de Duitse Staande draadhaar-reu die er al was. Gevolg is dat Noèl daardoor te veel in de kennel moet zitten, afgewisseld met de andere aanwezige honden. De vijandigheid, met name tussen de reuen, is behoorlijk. Al verschillende keren hebben zij elkaar in de haren gevlogen met als gevolg dat één of beiden honden verwondingen opliepen. De draadhaar-reu durft niet eens bij zijn kennel in de buurt te komen. Hierdoor heerste er constant een gespannen sfeer.

 

Dat vonden zijn baasjes voor geen van de honden een prettige situatie, met name voor Noèl. Gelukkig durfden Leo en Betsie de dappere beslissing te nemen om voor Noèl een ander (beter) thuis te zoeken. Inmiddels is Noèl met zijn nieuwe baasjes vanuit Beverwijk in 2019 verhuisd naar Zwitserland, waar hij een ongelooflijk sportief leven krijgt en hij alle aandacht voor zichzelf heeft!