Nora


Windfall Grey Couldn't Resist

 

 

Roepnaam: Nora

Geboortedatum: 27 januari 2017

NHSB nr: 3070667

Chipnummer: 528140000679347

Geslacht: teef

Variëteit: korthaar

Vader: Chief vom Linshof

Moeder: Windfall Grey A Perfect Gift

 

Uitslag heuponderzoek: HD-A

Exterieur (show): uitmuntend

Exterieur (zuchtschau): disk/sg/disk

Schofthoogte: 60cm

Wesentest: WG0/WF1

DNA profiel: aanwezig (ISAG 2006)

Eigenaar: Carlijn Kniest

Mede-eigenaar: Manuel Rutjes

 

Karakteromschrijving:

 

Nora is een dochter van Mali uit het enige nestje dat we met Mali hebben gefokt. De vader van Nora is een reu die we al vanaf 8 weken leeftijd kennen en dit nestje was dan ook een hele bewuste keus waar we 2,5 jaar naar uit hadden gekeken. We zijn dan ook heel erg blij dat de droom om een pupje van Mali en Chief te hebben, uit is gekomen. Mali en Chief hebben ons 5 reuen en 5 teven gegeven, wat het uitkiezen van een pupje niet makkelijk maakte. Dat hoefde ook niet, want Nora heeft ons uitgekozen: zij was de enige pup die veelvuldig contact met ons zocht.

 

Nora is geen ontzettend grote held, maar gelukkig ook niet bang. Dit blijkt goed te passen bij Loeka en Mali, die beiden erg zelfverzekerd zijn. Nora is vooral een ontzettend lieve hond, dat af en toe te veel toe laat van zowel mensen als andere honden. Het is een hondje dat zowel mentaal als fysiek tijd nodig heeft om volwassen te worden. En die tijd krijgt zij ook van ons. Naast het apporteerwerk voor de jachthondenproeven, wordt Nora ook opgeleid voor het zweetwerk, iets dat zij met veel passie doet.

 

Door de coronapandemie zijn de trainingen van Nora helaas stil komen te liggen en hebben we besloten voorlopig alleen hobbymatig met haar te blijven trainen.

 

Werkresultaten:

 

APV WSH

AAP WSH

ZSP WSH

Predikaat Natuurlijke Aanleg WSH

SJP-B

 

Door het behalen van de Aanlegproef Veldwerk, Appèl en Apportproef èn de Zweet- en Sleepspoorproef, heeft de WSH in december 2020 het Predikaat van Natuurlijke Aanleg aan Nora toegekend.