B-nest 2015


Loeka & Frisco vom Emstal (LHC)

 

3 april 2015

3 reuen / 5 teven

 

Reuen

 

Windfall Grey Being Number One

'ANGUS'

SJP-C

 

Windfall Grey Brave for Sure

'OSCAR'

 

Windfall Grey Back to Basics

'VESPER'

4x SJP-C, 2x SJP-B

Teven

 

Windfall Grey Being Adorable

'BENTHE'

Gedragstest WSH W1/G1

Ext.: Uitmuntend, 60 cm

 

Windfall Grey Bright and Fine

'NALA'

 

Windfall Grey Background Lady

'QWIN'

SJP-C

Ext.: Zeer Goed, 64 cm

 

Windfall Grey Being Tough

'ABBY'

HD-A

EG, VEG

Gedragstest WSH W1/G1

Ext: Zeer Goed

 

Windfall Grey Be Quick

'NOVA'


De reu

 

Frisco toonde al vroeg zijn goede jachtaanleg door het behalen van zijn eerste proef, de BTR (Bringtreue), met iets minder dan 11 maanden. Dit werd in hetzelfde jaar gevolgd door de VJP (71 P) en HZP (175 P), het daarop volgende jaar haalde Frisco de VGP met 322 punten in de II prijs. Daarnaast heeft Frisco de Nutzwildlangschleppen van 800, 1200 en 1500 meter behaald.

 

Op de Zuchtschau in Greven (D) werd Frisco op uiterlijk beoordeeld met sg/sg/v. De keurmeesters betreurden het dat "vriendelijkheid" niet  beoordeeld wordt, omdat Frisco een zeer vriendelijk  hond is. Tijdens de daaropvolgende karaktertest op de aanleg voor verdedigingsdrang, liet Frisco echter zien dat hij een echte Weimaraner is en werd beoordeeld met WG2. De "kreistest" is ook zonder problemen behaald (WF1).

 

Frisco is drager van het langhaargen. Dat betekent dat hij dit gen kan doorgeven aan zijn pups, maar dat hij ook langhaarpups kan verwekken, mits de teef ook drager is van dit gen.

 

Frisco wordt regelmatig ingezet op het nazoeken van rood-, zwart-, Damwild en reeën en is volledig bejaagd op klein wild.

 

Frisco is een zeer gepassioneerde, volgzame werkhond  en tegelijkertijd een zeer aangename "levensgezel", waar zijn eigenaren echt van genieten!