D-nest 2020

Windfall Grey Couldnt Resist & Maximilian von Walhalla

 

30 december 2020

4 reuen / 2 teven

 

Reuen

 

Windfall Grey Dedicated For Life
'FINN'

 

 Windfall Grey Do You Like Me
'DICO'

 

 Windfall Grey Dreaming About You
'BILLY'

 

 Windfall Grey Do It My Way
'JACE' 

Teven

 

Windfall Grey Definitely Loved

'PIP'

 

Windfall Grey Daytime Lady

'NOLA'


De reu

 

We wisten al heel lang dat we voor dit nestje de lijnen van vaderskant van Mali (moeder van Nora) terug wilden pakken. We zijn dus heel bewust op zoek gegaan naar een reu gefokt door de Duitse kennel 'von Walhalla'.

 

Er bleek een 'Walhalla' in Nederland te wonen: Maximilian von Walhalla. Precies wat we zochten qua lijnen: de moeder van Moos, zoals deze reu genoemd wordt, is een zus van de vader van Mali. Op papier een goede match met Nora! 

 

Het contact met de eigenaar van Moos, Hans, werd gelegd en na een bezoek van Moos waren we het met z'n allen al snel eens: Nora en Moos zouden samen puppy's krijgen.

 

Moos is een echte 'Walhalla': mooi vierkant gebouwd, goede bone en mooi donker van kleur. Hij wordt voor de praktische jacht ingezet in Nederland en deze taak volbrengt hij met veel passie! Koud water of bramen? Geen probleem voor Moos. Als hij niet aan het werk is, is Moos een rustige hond, prima in de omgang en is niet snel van zijn stuk te brengen. Eigenschappen die wij ook zoeken in een hond en een mooie aanvulling op Nora, denken wij.

 

Uiteraard voldoet Moos ook aan alle eisen die de WSH aan fokdieren stelt: hij heeft meerdere SJP-B diploma's, HD-A en zijn exterieur is uitmuntend.