Puppy Blog C-nest 2017: Week 5


1 maart 2017 - De wereld wordt groter

 

De afgelopen twee dagen is de wereld van de pups uitgebreid met de keuken. Het allerleukste daaraan is dat ze dan met Teska kunnen spelen, zonder dat Mali daar al te veel problemen van maakt. Ze weten het precies: als we de puppyren openzetten voor de pups, gaan ze al rechtstreeks naar achteren naar de 'grote hondenmanden', waar ze met Teska spelen. Vaak is het oneerlijk: meerdere pups tegen Teska, ze bijten dan ook nog eens ontzettend hard en arme Teska laat het allemaal letterlijk over zich heen komen... Daar waar Loeka en Mali de pups opvoeden als het nodig is (lees: ook corrigeren als ze te ver gaan), daar laat Teska de pups hun gang gaan. Voor beiden is natuurlijk wat te zeggen.

 

Normaal gesproken zouden de pups vanaf 4 weken naar buiten gaan, de tuin in. Helaas werkt het weer de afgelopen dagen niet echt mee: koud, guur en stormachtig. Hopelijk komt er snel een moment dat de pups naar buiten kunnen, als is het maar een kwartiertje...

 

Ondertussen zijn de pups de 3 kilo gepasseerd! De gewichten variëren op dit moment van net 3 kilo tot ruim 3,5 kilo. Ook de nageltjes zijn weer geknipt. Eigenlijk hadden ze het afgelopen weekend ook weer ontwormd moeten worden, maar omdat pupje paars een aantal dagen ziek is geweest en last heeft gehad van diarree (dat inmiddels gelukkig alweer helemaal over is), wachten we met ontwormen tot aankomend weekend. Dan heeft pupje paars nog alle ruimte om volledig te herstellen en is de kans op alweer diarree een stuk kleiner.

 

Hieronder een filmpje van één van de eerste keren dat de pups in de keuken rond mochten lopen en een filmpje van Teska met de pups, spelend in de mand . Ook staan er weer wat nieuwe foto's in het album.

 


 

De afgelopen weken hebben we natuurlijk heel wat bezoek gehad van aankomende eigenaren en hebben we al een aantal roepnamen voor de pups voorbij horen komen. Hier de namen die tot nu toe bekend zijn. Zelf hebben we nog geen definitieve beslissing genomen hoe we ons pupje zullen gaan noemen. Onze naam staat er dan ook nog niet tussen. Welke naam bij welk pupje gaat horen, weten we na de puppytest.

 

Reuen:

 

Chico

Rebel

Neeskens

Silver

Teven:

 

Zélie

Pepper

 27 februari 2017 - Nieuwe foto's!

 

Na een druk weekend is er nu eindelijk weer tijd voor een nieuwe update en vooral foto's.

 

Nog een dikke dank je wel aan Henri, Monique Jula en Iris voor de keukenrollen (1 pak is al op...) en het speeltje: de pups zijn er dol op! Jos en Helga dank je wel voor de doos met kranten! De pups maken er graag gebruik van!

 

Vanochtend hebben de pups ervaren hoe het is om opgesloten te zitten in de bench als je eigenlijk nog helemaal niet moe bent.... Een aantal was het er niet mee eens! Een deken over de bench kan dan helpen (eventueel een tip voor de nieuwe eigenaren): dan zien ze in ieder geval minder actie van ons en de andere honden. Het duurde ongeveer 20 minuten totdat iedereen stil was en rustig lag te slapen. Hieronder twee filmpjes hiervan. In het nieuwe album van week 5 staan foto's van de afgelopen dagen.

 25 februari 2017 - Even snel

 

Hier even een kort filmpje van vanochtend, toen we beneden kwamen. We waren later op dan normaal en dus kregen de pups ook later eten dan normaal (door de weeks). Ze hadden erge honger!

 

Meer foto's en een uitgebreidere update volgen zondag of maandag, net als nieuwe foto's in een nieuw album (week 5).