Puppy Blog B-nest 2015: Week 9


4 juni 2015 - De tweede enting voor Oscar


Vanmiddag, tijdens een korte wandeling in het bos met de honden, hebben we wat foto's gemaakt, ook van Oscar dus. Vooral met Brenna kan hij het heel goed vinden, maar Brenna is dan ook nog maar een jaar oud en zelf nog een grote pup.

Vandaag was het voor Oscar ook tijd voor zijn tweede puppy-enting, want morgen wordt hij alweer 9 weken oud! Ook de enting tegen kennelhoest heeft hij gehad. Alles is weer netjes genoteerd in zijn paspoort. 


1 juni 2015 - Even voorstellen


Nu 7 van de 8 pups zich inmiddels al helemaal thuis voelen in hun nieuwe huis bij hun nieuwe eigenaren, willen wij de pups met hun baasjes hieronder even voorstellen.


31 mei 2015 - Oscar


Pupje groen (Windfall Grey Brave for Sure) gaat straks Oscar heten. Eigenlijk zou hij morgen door zijn nieuwe eigenaren uit België opgehaald worden, maar na goed overleg wordt dit even uitgesteld. Oscar had namelijk een ontsteking aan zijn oogje, al een tijdje terug, maar ondanks veel zalven gaat dit niet over. Samen met onze dierenarts hebben we foto's van het oogje laten maken en deze doorgestuurd naar een oogspecialist. Vanavond hebben we hier meer informatie over gekregen. 


De specialist vermoedt dat het kraakbeen in het derde ooglid is omgeklapt/omgekruld, wat de verdikking van het derde ooglid verklaart. Echter, dit is een vermoeden, want foto's zijn natuurlijk nooit zo duidelijk als in het echt. In overleg met de nieuwe eigenaren, blijft Oscar dus nog even wat langer, zodat wij nog met hem naar de oogspecialist kunnen voor een definitieve diagnose en eventueel behandeling, indien nodig. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook nog een aantal vragen over deze aandoening. Wordt dus nog vervolgd!


30 mei 2015 - De hele middag mee op stap


Pupje groen is een bofkont. Omdat hij nog de enige pup is in huis en pas maandag wordt opgehaald, draait hij gewoon mee met de roedel en de normale activiteiten in huis. 


Vrijdagmiddag betekende dat, dat hij met Carlijn mee mocht naar het werk. Hier heeft hij kennis gemaakt met het hondje van de dierenarts, Whippet Toek. 


Zaterdagmiddag mocht hij mee naar de jachttraining, waar hij naar mama Loeka en Brenna heeft kunnen kijken, heerlijk in het zonnetje. Ook hier heeft hij kennis gemaakt met vreemde honden en zelfs met enkele heel leuk gespeeld! Bij thuiskomst was hij natuurlijk ontzettend moe, dus viel als een blok in slaap in de bench, zodat wij nog even met de grote grijzen konden wandelen. 's Avonds mocht pupje groen nog even mee voor een blokje om, waarna hij vervolgens in één van de manden van de andere honden weer in slaap viel.


29 mei 2015 - En toen was er nog maar één...

 

Al op tijd vanmorgen is pupje licht blauw (Windfall Grey Back to Basics ofwel Vesper) door Lisette en Remco uit Veere opgehaald. Net als hun andere Weimaraner Muddy, zal ook Vesper jachttrainingen gaan volgen en hopelijk in de toekomst ook aan een aantal proeven meedoen.

 

Vanochtend heeft ook Nova (pupje licht roze, Windfall Grey Be Quick) ons verlaten om bij Harmke, Peter en hun dochters Kahlen en Aniek in Son te gaan wonen. Zij zal in ieder geval starten met een puppy-jachttraining en we hopen natuurlijk dat zij hierin verder gaat!

 

Dat betekent dus dat alleen pupje groen nog bij ons is. Hij blijft dit weekend nog lekker hier om maandag naar België te verhuizen.