Puppy Blog B-nest 2015: Week 8


28 mei 2015 - Nog stiller


Ook pupje rood, ofwel Abby (Windfall Grey Being Tough) heeft het nest verlaten. Zij woont nu in Utrecht bij Marije, Wouter en hun dochter Vlinder en zal gehoorzaamheids- en jachttrainingen gaan volgen en hopelijk in de toekomst met succes ook enkele proeven gaan lopen.


27 mei 2015 - Het wordt stil...

 

Heel langzaam moeten we afscheid nemen van de pups. Afgelopen maandag zijn de eerste drie pups opgehaald door hun nieuwe baasjes. 

 

Pupje donker blauw (Windfall Grey Being Number One) wordt nu Angus genoemd en woont met Koos, Sandra en hun Heidewachtel in Julianadorp, waar hij lekker gaat trainen voor jachthond. 

 

Pupje knal roze (Windfall Grey Being Adorable) luistert naar de naam Benthe en woont in Stevensbeek, bij Morgan en Angélica met hun kinderen Maureen en Yannick. Ook hebben zij twee katten en verliep de eerste kennismaking met elkaar erg goed! Benthe zullen wij gelukkig nog regelmatig terugzien, want zij komt gezellig bij onze hondenschool trainen.

 

Pupje geel (Windfall Grey Bright and Fine) is helemaal naar Rotselaar in België verhuisd en heet nu Nala. Samen met baasjes Judith en Jeroen heeft zij al kennisgemaakt met hun kat Freddy.

 

Dinsdagochtend heeft nummer vier ons verlaten om met Sarina, Berry en hun Weimaraner Tessa in het Drentse Beilen te gaan wonen. Pupje bruin (Windfall Grey Background Lady) zal naar de naam Qwin gaan luisteren en zien wij hopelijk in de toekomst op verschillende jachthondenproeven en/of shows terug.

 

Nu zijn er dus nog maar vier pupjes bij ons, die ons donderdag, vrijdag en maandag zullen verlaten. Voor ons komt het einde dus in zicht, voor de nieuwe baasjes echter begint het pas; de opvoeding van hun nieuwe huisgenoot.


23 mei 2015 - Puppytesten

 

De pups zijn getest! En allemaal blijken het mensgerichte hondjes te zijn, hoewel de één wat zelfverzekerder is dan de ander. Nu is het onze taak, samen met de bijna-baasjes, om te bepalen welke pup het beste bij wie past. Niet makkelijk, vooral wanneer er gezinnen een voorkeur hebben voor dezelfde pup...

 

Wanneer eenmaal duidelijk is welke pup naar welk gezin gaat, zit onze taak er als fokkers bijna op en zullen de nieuwe baasjes de opvoeding en socialisering voort moeten zetten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen en dat de pups met een goede start hun nieuwe leven tegemoet gaan!


22 mei 2015 - Een aanrader!


Wij hebben een boek gekocht over het opvoeden en socialiseren van pups en jonge honden tot een half jaar leeftijd. Een erg interessant boek, welke zeer aan te raden is voor de bijna-baasjes van de pups.


Hier een kleine impressie van het boek. Voor diegenen die interesse hebben: het boek is ook online verkrijgbaar (onder andere bij bol.com). Natuurlijk kunnen de bijna-baasjes het boek ook eerst bij ons inzien!