Puppy Blog B-nest 2015: Week 5


7 mei 2015 - Nieuwe uitdagingen


Morgen worden de pups alweer 5 weken oud en het is goed te merken dat ze toe zijn aan nieuwe uitdagingen. Alle kranten worden nu een aantal keer per dag onder handen genomen en niet om op te plassen en te poepen, maar om lekker te verscheuren! Voor de pups een feestje, maar wij zijn er uiteindelijk druk mee om de ravage op te ruimen... 


Ook het spel onderling gaat steeds ruwer en harder. Ze leren nu elkaars grenzen op te zoeken en tot hoever ze bij hun broertjes en zusje kunnen gaan. Ook Mali en Brenna moeten eraan geloven. Brenna vindt het allemaal wel leuk en speelt dan ook regelmatig met de pups. Mali houdt niet zo van die kleine druktemakers en maakt dit met een snauw dan ook goed duidelijk aan de pups! Zo leren de pups in ieder geval alvast dat je niet met iedereen kunt spelen.


Inmiddels hebben wij weer een stukje van ons huis 'opgeofferd' voor de pups: we hebben de puppyren nu zo verbouwd dat ze naar buiten kunnen als ze dat willen. Zoals verwacht maken de pups daar graag gebruik van! Zelfs als het een beetje regent zijn ze nog buiten te vinden. Pas wanneer ze moe en koud worden, zoeken ze binnen de bench op en kruipen lekker warm tegen elkaar aan om vervolgens allemaal in slaap te vallen.


Helaas komen wij, als fokkers, ook wel eens minder leuke dingen tegen. Zo heeft pupje groen zijn linkeroogje ontstoken. Het derde ooglid is wat verdikt en het oogje traant ook. Dit zijn wij nu aal het zalven en inmiddels gaat het al een stuk beter! Gisteren ontdekten we bij pupje licht roze ineens een navelbreukje, terwijl dit ons niet eerder is opgevallen. Zelf denken wij dat dit nu ineens wel opvalt, omdat de pup groter wordt en de breuk dus ook en daarom nu dus ook ineens zichtbaar is. Volgende week, wanneer de pups toch bij de dierenarts zijn voor de enting, zullen we horen hoe erg het is en of ze misschien een operatie nodig heeft om het te herstellen. Wordt nog vervolgd! Het belangrijkste is dat ze er geen last van heeft, en dat is gelukkig ook niet zo.


5 mei 2015 - 4,5 week oud


De tijd vliegt voorbij, nog maar een paar weekjes en dan is deze drukke, maar o zo leuke, periode voorbij...

Dan mogen de nieuwe baasjes het van ons overnemen. Maar voor het zover is, mogen wij gelukkig nog heel veel van onze pupjes genieten en ze zo goed mogelijk voorbereiden op hun leven bij hun nieuwe baasjes!


Omdat ze afgelopen vrijdag 4 weken oud zijn geworden, hebben de pups hun tweede ontworming gehad. Dit ging wederom erg gemakkelijk en met weinig geknoei. De pups worden nu 1x per week gewogen en zitten inmiddels allemaal boven de 3 kilo! Het zijn echte dikkertjes, ondanks dat Loeka het drinken bij haar bijna niet meer toe laat. De melktandjes zijn nu doorgekomen, dus het zogen is natuurlijk erg pijnlijk voor Loeka. Nadat de pups een paar keer zijn afgesnauwd door Loeka, leren ze nu dat grommen betekent dat ze moeten stoppen of uit de buurt moeten blijven. Inmiddels is een blik van Loeka al voldoende om de boodschap duidelijk te maken... De eerste keren waren de pups daar erg beduusd van: eerst mochten ze letterlijk alles van Loeka, nu zijn er ineens beperkingen. Dit is wel de manier waarop de pups 'hondentaal' leren.


Omdat ze niet meer zoveel bij Loeka mogen drinken, eten de pups natuurlijk logischerwijs steeds meer van de brokjes en het vlees dat ze van ons krijgen. Ze komen dus niets tekort!

Nu het warmer weer is, komen de pups ook elke dag even buiten en elke keer ontdekken ze een stukje meer van onze (kleine) achtertuin. Sommige pups willen dan niet eens meer naar binnen! We merken echt dat ze toe zijn aan nieuwe uitdagingen en dat ze de ruimte die ze nu bij ons binnen hebben, te klein vinden. Volgende week vrijdag krijgen ze hun eerste enting, en dan kunnen ze lekker mee naar het bos!


Omdat het moment dat de pups ons gaan verlaten steeds dichter bij komt, zijn we bezig om een puppypakketje samen te stellen dat elke pup mee gaat krijgen van ons. Hiervoor hebben we al een aantal leuke dingetjes gekocht, maar wat dat is, dat blijft natuurlijk een verrassing! 

Loeka 'jaagt' de pups weg die willen drinken
Loeka 'jaagt' de pups weg die willen drinken