Puppy Blog B-nest 2015: Week 4


30 april 2015 - Eerste kennismaking met wild

 

Ook de afgelopen dagen hebben de pups niet stilgezeten. Het puppybezoek gaat gewoon door en ondertussen leren de pups ook per dag weer nieuwe dingen bij. Denk daarbij aan dingen zoals het spelen met elkaar, proberen te rennen en te klimmen, spelen met speeltjes, maar ook het opgepakt worden door bezoek en dan met name door kinderen, die vaak toch iets anders omgaan met honden dan volwassenen. Voor de pups is dit natuurlijk alleen maar een hele goede leerschool en die ervaringen nemen ze mee voor de rest van hun leven. Uiteraard houden zowel wij als de ouders van de kinderen altijd een oogje in het zeil, zodat er geen ongelukken gebeuren.

 

Naast de omgang met andere mensen, is het natuurlijk ook van belang dat een jachthond al vroeg kennis maakt met verschillende soorten wild. Vooral voor de hondjes die in de toekomst jachttrainingen en/of proeven gaan doen, en gelukkig voor ons zijn dat alle pups! Zo hebben de pups al kennis mogen maken met een konijn, duif, kraai en meerkoet. Van de eerste kennismaking met een meerkoet hebben we twee leuke video's gemaakt. Let bij het eerste filmpje vooral op pupje groen!

 

Helaas is er niet alleen goed nieuws. Wegens verschillende redenen hebben wij moeten besluiten om voor één van de reutjes toch een ander baasje te zoeken. Uiteindelijk willen wij het beste voor de pup én voor de toekomstige baasjes en in dit geval zijn wij tot de conclusie gekomen dat het voor de pup beter is om ergens anders geplaatst te worden. Op dit moment is er dus wederom een reutje beschikbaar voor serieus geïnteresseerden.

Eerste kennismaking met een meerkoet

Eerste kennismaking met een meerkoet26 april 2015 - 3 weken oud

 

Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste update en foto's. We hebben het erg druk gehad met werk, puppybezoek en natuurlijk onze hondenschool, dus het bijhouden van de website is er helaas een beetje bij ingeschoten. 


Vorige week bleek Loeka opeens een ontstoken melkklier te hebben, waarvoor ze medicijnen heeft gekregen. Gelukkig is deze ontsteking inmiddels helemaal weg en hebben Loeka en de pups er geen last van gehad. 

 

De pups groeien als kool; ze zitten allemaal boven de 2 kilo! Het worden al echte hondjes nu! De oren en ogen zijn helemaal open en inmiddels lopen ze ook al aardig rond in de puppyren die we om de werpkist heen hebben gebouwd. Ze zijn er sinds een paar dagen zelfs achter hoe ze zelf in en uit de werpkist kunnen klimmen! Ook de krantzindelijkheid gaat steeds beter: meestal lukt het de pups om netjes hun behoeften op de kranten te doen. Voor ons betekent dit wel dat wij nu meer werk krijgen, want die poepjes en plasjes moeten natuurlijk wel opgeruimd worden....

 

Natuurlijk is het niet alleen maar opruimen, het is vooral ook genieten van het kleine spul. Vooral omdat er nu met de dag meer beweging in komt: ze hebben elkaar ontdekt en spelen steeds meer samen, ze hebben Brenna en Mali ontdekt, hun kleine wereld is nu uitgebreid met een puppyren, de tandjes komen door en ze reageren veel bewuster op geluiden, en dan met name op onze stemmen!