Puppy Bog B-nest 2015: Dekking


2 februari 2015 - Een tweede dekking


Ook al heeft er gisteren een dekking tussen Loeka en Frisco plaatsgevonden, we besloten toch om vandaag nogmaals naar Frisco te rijden voor een tweede dekking. Dit voor extra zekerheid, hoewel één dekking op het juiste moment in principe ook voldoende zou moeten zijn. Het was natuurlijk de vraag of Loeka nogmaals een dekking zou toestaan (een teef is namelijk maar voor een beperkte tijd dekbereid), maar dat weet je pas als je bij de reu bent. Mocht het zo zijn dat Loeka niet meer wil, is het geen ramp, omdat ze gister ook is gedekt, maar dan hebben we er voor ons gevoel wel alles aan gedaan om straks hopelijk een mooi nestje pups te krijgen. 


Toen we vanavond bij Frisco aan kwamen, werd Loeka al helemaal gek. Frisco kwam naar buiten en was niet meer bij onze auto weg te krijgen; we kregen bijna geen kans om Loeka uit de auto te halen!

Eenmaal uit de auto, heeft het maar 20 minuten geduurd voordat het tot een dekking tussen Loeka en Frisco kwam. Ze hadden de smaak te pakken! Dit keer hebben ze 25 minuten vastgezeten.


Nu kunnen we helemaal niets meer doen, behalve afwachten tot de echo en hopen dat de dekking gelukt is! Over een week of 4 zullen we het weten...


Hieronder een paar foto's van de dekking van vanavond. Omdat het donker was, is de kwaliteit helaas niet zo goed.


30 & 31 januari en 1 februari 2015 - Op naar Frisco


Op vrijdag 30 januari (dag 15 van de loopsheid) was eindelijk de dag aangebroken dat we naar Duitsland konden voor de dekking tussen Loeka en Frisco. De progesteronwaarde was opgelopen naar 21 nmol/L, en een waarde van rond 25-30 nmol/L is het juiste moment voor de dekking. Het zou kunnen zijn dat we nog een dag te vroeg waren, maar dat is beter dan een dag te laat!


Tegen 21:30 uur waren we bij Frisco en zijn eigenaar Thomas aangekomen, vlak bij Wuppertal in Duitsland. Daar sneeuwde het behoorlijk, en als je buiten moet staan wachten en kijken naar twee verliefde honden, dan is het behoorlijk koud!

In eerste instantie was Frisco er enthousiast over de lekker ruikende Loeka en deed dus ook bijna meteen een poging om haar te bespringen. Hier was Loeka echter (nog) niet van gediend en snauwde Frisco af. En dit deed ze bij elke poging dat Frisco haar wilde bespringen. Na een tijdje hebben we de honden uit elkaar gehaald en een thee-pauze ingelast, in de hoop dat de honden daarna wat fanatieker zouden zijn. Helaas gebeurde er weinig; Frisco was (natuurlijk) een stuk voorzichtiger geworden en wist dat Loeka hem zou afsnauwen.

Het werd kouder en steeds later, en we besloten het er voor die dag bij te laten. Om eerlijk te zijn twijfelden we heel erg of we misschien toch naar een meer ervaren reu zouden moeten gaan (Frisco heeft namelijk nog maar 1x gedekt), die Loeka zou 'durven' bedwingen.


Na een (kort) nachtje slapen, besloten we om die zaterdagmiddag nog eens naar Frisco te gaan. Wij hebben nu eenmaal voor Frisco gekozen en wilden hem nog een kans geven. We hadden afgesproken bij Anja Bilstein, de eigenaar van Edmund von Walhalla, de vader van ons eerste nest, misschien dat zij kon helpen. Al snel bleek Frisco meer interesse te tonen dan vrijdag, en hoe later het werd, hoe meer Loeka tolereerde dat Frisco haar zo nu en dan besprong (maar echt dekken mocht hij nog niet). Hier bleef het bij en besloten we het zondagochtend nogmaals te proberen.


Op zondag zijn we dus wederom naar Thomas en Frisco gereden, ditmaal gewoon weer bij hun thuis. Al direct zag het er veel beter uit: Frisco werd helemaal gek toen hij Loeka zag/rook en hij mocht haar zelfs bespringen en even rijden (maar nog steeds niet echt dekken). Na een korte pauze, waarbij we de honden weer uit elkaar hadden gehaald, zijn we een stukje gaan wandelen in het bos. Hier zijn Loeka en Frisco zelfs nog even achter een stel reeën aangegaan, en waren we bang dat het niet meer van een dekking zou komen. Dus op weg terug naar het huis, hadden we afgesproken om bij aankomst de honden weer even te scheiden. Op het moment dat we dat besloten, gebeurde 'het' voor onze neus: Frisco besprong Loeka, maar Loeka snauwde weer. Direct herpakte Frisco zich (alsof hij er genoeg van had om afgesnauwd te worden) en besprong Loeka nog een keer. Nu was het in één keer raak en zaten ze vast. De dekking was een feit! Na 20 minuten vastgezeten te hebben, en wij in de sneeuw ernaast om de honden vast te houden, kwamen ze los. Nu is het duimen dat de dekking daadwerkelijk ook geslaagd is!

Voor alle zekerheid gaan we maandagavond nog een keer, en hopen we natuurlijk dat Loeka een tweede dekking toe laat.