Puppy Blog B-nest 2015: De reu


Eigenlijk waren wij voor het tweede nest van Loeka gevallen voor een reu uit Oost-Duitsland, maar omdat er in de zomer van 2014 geen dekking heeft plaatsgevonden tussen Loeka en deze reu, zijn wij toen, na 4 dagen proberen, uitgeweken naar een andere reu. Deze reu had toen grootse interesse in loopse Loeka, maar na 4 dagen proberen in Oost-Duitsland, had Loeka er geen zin meer in. Deze reu is Frisco vom Emstal.

 

Om geen risico te lopen om de volgende loopsheid weer voor niets naar Oost-Duitsland te rijden, hebben we met de eigenaar van Frisco, Thomas, afgesproken dat we de komende loopsheid met Loeka naar Frisco komen voor een dekking.

 

Natuurlijk gaan wij niet zomaar naar een reu voordat wij deze al een keer bezocht hebben. Frisco kenden wij al van de trainingen voor de VJP met Mali in 2014. Toen was Thomas er ook met zijn Frisco en hebben wij deze hond ook aan het werk gezien. Wat wij zagen beviel ons wel! Naast een ontzettend goede en betrouwebare jachthond, is Frisco ook een ontzettende lieverd met een goede bouw en uitmuntende vacht. De reden waarom wij niet al eerder voor Frisco hebben gekozen is heel simpel: wij zochten heel bewust naar bloedlijnen die hier in Nederland nog niet voorkomen. De vader van Frisco, Basko vom Goldbach, een erg goede jachthond, heeft in Nederland al een aantal keer gedekt, en dat paste niet in onze keus voor nieuwe bloedlijnen.

 

Echter, omstandigheden hebben er dus voor gezorgd dat wij anders hebben besloten en aangezien Frisco in onze ogen ook een erg goede combinatie met Loeka zal vormen, zal Frisco de vader worden van ons B-nest. Wij zijn dan ook erg blij dat Thomas bereid is om Frisco beschikbaar te stellen voor een dekking!

Hieronder een stukje dat Thomas voor ons over Frisco heeft geschreven:

 

Frisco is in Duitsland geboren op 17-04-2010 en toonde al vroeg zijn goede jachtaanleg door het behalen van zijn eerste proef, de BTR (Bringtreue), met iets minder dan 11 maanden. Dit werd in hetzelfde jaar  gevolgd door de VJP (71 P) en HZP (175 P), het daarop volgende jaar haalde Frisco de VGP met 322 punten in de II prijs. Daarnaast heeft Frisco de Nutzwildlangschleppen tot 800, 1.200 en 1.500 meter behaald.

 

Op de Zuchtschau in Greven (D) werd Frisco op uiterlijk beoordeeld met sg/sg/v. De keurmeesters betreurden het dat "vriendelijkheid" niet beoordeeld wordt, omdat Frisco een zeer vriendelijke hond is. Tijdens de daaropvolgende karaktertest op de aanleg voor verdedigingsdrang, liet Frisco echter zien dat hij een echte Weimaraner is en werd beoordeeld met WG2. De "kreistest" hebben we ook zonder problemen behaald (WF1).

 

Frisco wordt regelmatig ingezet op het nazoeken van rood-, zwart-, Damwild, en reeën en is volledig bejaagd op klein wild.

 

Tijdens elke les bosbeheer (ik ben boswachter in het Ruhrgebied), waarmee ik vaak met schoolklassen in het bos ben, is Frisco een ster. De kinderen staan er dan om te springen wie de lijn van Frisco vast mag houden.

 

Frisco is een zeer gepassioneerde, volgzame werkhond en tegelijkertijd een zeer aangename "levensgezel", waar mijn partner en ik echt van genieten! 

 

Hieronder een aantal foto's van Frisco: