Onze Weimaraners: Nora


Windfall Grey Couldn't Resist

Gegevens

Roepnaam: Nora

Geboortedatum: 27 januari 2017

NHSB nr: 3070667

Chipnummer: 528140000679347

Geslacht: teef 

Variëteit: korthaar

Vader: Chief vom Linshof

Moeder: Windfall Grey A Perfect Gift

 

 

Uitslag heuponderzoek: HD-A

Exterieur (show): uitmuntend

Exterieur (zuchtschau): disk/sg/disk

Schofthoogte: 60cm

Wesentest: WG0/WF1

DNA profiel: aanwezig (ISAG 2006)

Eigenaar: Carlijn Kniest

Mede-eigenaar: Manuel Rutjes

 


 

Karakteromschrijving:

 

Nora is een dochter van Mali uit het enige nestje dat we met Mali hebben gefokt. De vader van Nora is een reu die we al vanaf 8 weken leeftijd kennen en dit nestje was dan ook een hele bewuste keus waar we 2,5 jaar naar uit hadden gekeken. We zijn dan ook heel erg blij dat de droom om een pupje van Mali en Chief te hebben, uit is gekomen. Mali en Chief hebben ons 5 reuen en 5 teven gegeven, wat het uitkiezen van een pupje niet makkelijk maakte. dat hoefde ook niet, want Nora heeft ons uitgekozen: zij was de enige pup die echt contact met ons zocht, terwijl de andere pups 'alleen' maar even kwamen kijken of knuffelen.

 

Nora is natuurlijk nog jong, maar we zijn nu al erg blij met haar! Het is geen bang hondje, maar gelukkig ook niet al te brutaal dat overal zomaar op af stapt. We kunnen haar, ondanks har jonge leeftijd, nu al 'verstandig' noemen. Over het verdere karakter en hoe ze uit zal groeien en zich zal ontwikkelen, kunnen we nu nog niets zeggen; dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Werkresultaten: 

 

APV WSH

AAP WSH

ZSP WSH

Predikaat Natuurlijke Aanleg WSH

Over Nora:

 

Nora is een super lieve hond. Wel wat onzeker, maar absoluut niet angstig. Werken doet zij heel graag. Het eerste jaar hebben we alleen een puppycursus en een vervolg cursus met haar gevolgd, daarna mocht ze vooral puppy zijn. Na een jaar eigenlijk niks met haar te hebben gedaan wat betreft trainingen, hebben we in het voorjaar van 2018 de training weer serieus opgepakt. Het apporteerwerk pakt zij super makkelijk op en ze gaat dan ook met sprongen vooruit. 

 

In juli 2019 heeft Nora voor het eerst een zweetspoor gelopen. Ook dit pakt zij erg gemakkelijk op, wat wij ook wel verwacht hadden, aangezien zowel haar moeder Mali als haar vader Chief beiden erg goede honden op het zweet zijn. Het is de bedoeling dat wij Nora, naast het apporteerwerk, verder gaan opleiden in het zweetwerk met de bedoeling om later ook aan proeven mee te kunnen doen.

 

Als alles volgens plan loopt, hopen wij in 2020 een eerste nestje met Nora te kunnen gaan fokken, om onze bloedlijn voort te kunnen zetten.