Onze Weimaraners: Mali


Windfall Grey A Perfect Gift

Duits Jeugd Kampioen (VDH)

Herbst-Jugendsiegerin '13, Saarland-Jugendsiegerin '14, Jugendsiegerin Saarbrücken '14

 

Als gevolg van een ongeluk in de zomer van 2014 is Mali's jacht- en showcarrière helaas tot een eind gekomen en is ze met 'vervroegd pensioen'.

Gegevens

Roepnaam: Mali

Geboortedatum: 26 december 2012

NHSB nr: 2907656

Chipnummer: 528140000515416

Geslacht: teef 

Variëteit: korthaar

Vader: Edmund von Walhalla

Moeder: Loeka

 

 

 

Uitslag heuponderzoek: HD-A

Exterieur (show): uitmuntend

Exterieur (zuchtschau): v/sg/v2

Schofthoogte: 60cm

Wesentest: WG1/WF1

DNA profiel: aanwezig (ISAG 2006)

Eigenaar: Carlijn Kniest

Mede-eigenaar: Manuel Rutjes


 

Karakteromschrijving:

 

Mali is een dochter van Loeka en hoewel ze qua uiterlijk meer op haar vader lijkt, heeft ze wel dezelfde uitdrukking in haar ogen als Loeka. Mali is erg mensgericht, zoekt ons graag op als we op de bank zitten en houdt erg van aandacht. Van haar moeder heeft zij erg goede sociale vaardigheden meegekregen op het gebied van hondengedrag, zodat ze eigenlijk met alle honden wel goed kan opschieten. Dit maakt Mali een prettig hondje in de omgang, dat daarnaast graag en makkelijk leert. Momenteel zijn we haar aan het trainen voor de MAPs. Daarnaast doen we ook met regelmaat aan zweetwerk en heeft ze zich in 2016 weten te kwalificeren voor de OWT-finale! Helaas door (wederom) een operatie aan haar poot heeft ze hier niet aan mee kunnen doen.

 

Helaas is deelname aan proeven niet meer mogelijk voor Mali, omdat zij, als gevolg van het ongeluk, nu met een brace loopt en dit niet toegestaan wordt op proeven.

Werkresultaten:

 

2x SJP-C

(1x 1ste plaats, op een leeftijd van slechts 9 maanden!, 1x 3de plaats)

3x SJP-B, 1x SJP-A

schottest (Sv)

watertest (Wa)

zichtluid (niet op proeven aangetoond)

spoorluid (niet op proeven aangetoond)

VJP 62p

2x AAP WSH

RAP WSH 

ZSP WSH

DAP WSH

NOJG Artemis-proef Friesland 2016 (3de plaats)

Orweja Working Test Novice (2de & 3de plaats)

Uitnodiging OWT Finale 2016

gebruikshondenregister WSH

 

 

Door het behalen van de Aanlegproef Veldwerk, Appèl en Apportproef èn de Zweet- en Sleepspoorproef, heeft de WSH op 22 april 2017 het Predikaat van Natuurlijke Aanleg aan Mali toegekend.

Over Mali:

 

Mali, zoals wij haar noemen, is een door onszelf gefokte teef (een dochter van Loeka uit haar eerste nest) en tevens ook de eerst geboren pup binnen onze kennel. Zij zal worden opgeleid voor het KNJV-werk (het werk na het schot), maar daarnaast zullen ook het zweetwerk en het veldwerk (het werk na het schot) belangrijke onderdelen van haar opleiding zijn. In het najaar van 2014 hoopten wij Mali klaar te hebben voor de HZP in Duitsland, maar vanwege een ongeluk in de zomer van 2014, waarbij zij haar voorpoot heeft gebroken, hebben wij voor de rest van 2014 alle proeven annuleren.

 

Wij hopen dat Mali in 2016 weer helemaal hersteld is en we de trainingen weer op kunnen pakken. Gezien de lijnen waaruit zij gefokt is, hebben wij hoge verwachtingen van haar. De komende jaren zullen we haar richting het SJP-A werk gaan trainen.

 

Inmiddels heeft zij, ondanks de vele operaties en de herstelperiodes, in 2016 enkele SJP-B diploma's met hoge punten weten te behalen en heeft ze zich weten te kwalificeren voor de OWT-finale! In 2017 heeft zij een mooi SJP-A diploma behaald. Helaas is verdere deelname aan jachthondenproeven niet meer mogelijk. Als gevolg van het ongeluk loopt Mali nu met een brace en dat is niet toegestaan op proeven.

 

Op een leeftijd van slechts 9 maanden en 2 dagen heeft Mali haar eerste KNJV-proef gelopen en een C-diploma gehaald met een 1ste plaats. Hier was zij tevens de jongste hond met een diploma.

 

Mali heeft daarnaast op de leeftijd van 15 maanden de VJP in Duitsland met 62 punten gehaald.

 

Naast de opleiding tot jachthond, werd Mali ook op shows in binnen- en buitenland uitgebracht. Helaas door het ongeluk en de vele operaties aan haar poot kan zij niet meer deelnemen aan shows en proeven, omdat zij permanent met een brace loopt.

 

In juni 2014, toen zij 17 maanden oud was, heeft Mali haar Duits Jeugd Kampioenschap afgerond.

 

Gezien Mali op jonge leeftijd al aan alle fokreglementen van de WSH, Raad van Beheer en de FCI voldoet, hebben wij besloten met haar één nestje te fokken, zodat we onze bloedlijn voort kunnen zetten.

 

Op 27 januari 2017 is dit langverwachte nestje geboren en hebben wij het voorrecht mogen hebben om hiervan een teefje aan te houden.

 

Mali heeft, met dit ene nestje, 10 mooie nakomelingen op de wereld gezet, bestaande uit 5 reuen en 5 teven. Hiervan zullen sowieso 1 reu en 1 teef voor de praktische jacht opgeleid en ingezet worden. Ook zullen de overige 4 teven deelnemen aan jachttrainingen en wie weet in de toekomst ook aan proeven.