Kennelnaam

Nadat we uiteindelijk hadden besloten om onze Weimaraner-roedel uit te breiden met een Foxterriër, kwamen er natuurlijk ook plannen om eventueel in de toekomst te gaan fokken met de Foxterriër draadhaar, mits Teska aan alle eisen zou voldoen. 

 

Maar dan wilden we natuurlijk wel onder een kennelnaam gaan fokken, net als dat we met de Weimaraners doen. Dus kwam de vraag: doen we dit onder dezelfde kennelnaam (Windfall Grey), of houden wij de Weimaraner en de Foxterriër wat dit betreft gescheiden?

 

Al heel snel waren wij het erover eens dat het niet zou passen om onder de kennelnaam 'Windfall Grey' te gaan fokken met een Foxterriër. Niet alleen omdat deze kennelnaam (indirect) verwijst naar Loeka (de stammoeder van onze Weimaraners), maar ook heel simpel omdat het woord 'Grey' (grijs) erin voorkomt. Een Foxterriër is nu eenmaal niet grijs, dus deze kennelnaam zou niet passen.

 

 

Waarom 'Roeftop's'?

 

We wilden een kennelnaam die voor ons betekenis zou hebben en dit heeft allemaal te maken met Roef, de Foxterriër draadhaar waarmee Carlijn is opgeroeid. Roef is de reden dat Carlijn altijd graag weer een Fox wilde hebben en is dan ook de reden dat we uiteindelijk onze Teska hebben. Als eerbetoon aan Roef vonden wij dat we deze naam in onze kennelnaam moesten verwerken.

 

'Roef' heeft echter ook een andere betekenis. Het is een oud woord, afkomstig uit de scheeps- en timmermanstaal, voor onder andere dak of een deel van een dakconstructie (roefconstructie). De kennelnaam is dan ook een woordgrapje: 'Roef' staat voor de Foxterriër 'Roef', maar ook voor 'dak'. Een Engels woord voor 'dak' is 'rooftop', dus vandaar dat we bij 'Roeftop's' gekomen zijn. 

 

Roef
Roef