Herplaatsing: Brenna

Brenna vom Wendesser Moor

Roepnaam: Brenna

Geboortedatum: 30 mei 2014

Geslacht: teef

Variëteit: langhaar

Vader: Birko vom Deeke-Hof

Moeder: Catja zum Kestenbusch

Fokker: Heike Matschurek, Weimaraner Vom Wendesser Moor (D)

Eigenaar: fam. Heestermans, Rosmalen

In juni 2015 heeft de familie Heestermans uit Rosmalen contact met ons opgenomen, waarmee zowel wij als Brenna direct een klik hadden. Op 9 augustus 2015 is de officiële overdracht geweest en mag Brenna daar oud gaan worden!Klik op onderstaande links voor alle uitslagen van Brenna:

Karakteromschrijving:

 

Het was al snel duidelijk dat Brenna niet zo stoer is als dat ze in het nest bleek te zijn. Zij blijkt juist erg onzeker te zijn en zoekt veel steun bij ons of bij de andere honden. Zelden gaat ze alleen op pad. Ze wil ontzettend graag haar werk goed doen, maar dit in combinatie met haar onzekerheid maakt dat ze bij twijfel het commando liever niet opvolgt dan dat ze in de fout gaat. Haar omgang met andere honden is perfect; ze is ontzettend sociaal en kan eigenlijk met iedere hond goed opschieten. Tegenover (vreemde) mensen is zij erg gereserveerd. Brenna is een werkhond 'pur sang' en is dan ook pas tevreden wanneer zij voldoende uitdaging krijgt.


Werkresultaten:

 

sichtlaut (op een leeftijd van slechts 6 maanden)

VJP 78P SIL, Suchensiegerin

Over Brenna:

 

Ondanks dat Manuel erg gesteld is op onze korthaar Weimaranerdames, is het altijd zijn wens geweest om ooit nog weer een langhaar Weimaraner terug te nemen. Na een lange zoektocht en het uitpluizen van ontelbare stambomen, op zoek naar een geschikt nestje langhaar Weimaraners in Duitsland, kwamen we erachter dat bij langhaar Weimaranerkennel 'Vom Wendesser Moor' in het voorjaar van 2014 een nestje was gepland. Niet zomaar een nestje langharen, maar een nestje waarvan wij de bloedlijnen een meerwaarde vinden voor de Nederlandse fokkerij. En niet geheel onbelangrijk: een nestje uit pure werklijnen, waarvan al meerdere generaties honden in de stamboom voorkomen die de VGP hebben behaald, de belangrijkste jachthondenproef in Duitsland.

 

Na een bezoek bij Heike en Ralf van de kennel 'Vom Wendesser Moor' en hun grijze roedel langharen, wisten wij het: wij zouden heel graag een teefje uit hun geplande nestje willen. Hun eerlijkheid, hun omgang met honden, de manier van trainen en hun ideeën over het fokken met Weimaraners sprak ons heel erg aan. Gelukkig dachten zij net zo over ons en werden wij, als vierde, op de wachtlijst voor een teef geplaatst. Nu was het wachten of de dekking zou lukken en er voldoende teefjes geboren zouden worden.

 

Op 30 mei 2014 was het zover: bij Heike en Ralf werden pups geboren: 1 reu en 4 teven! Natuurlijk waren wij ontzettend blij, want onze droom om een langhaarteefje uit Duitsland te importeren was nu wel heel dichtbij gekomen!

 

Helaas konden wij, vanwege de grote afstand, maar één keer komen kijken naar de pups, toen zij 5 weken oud waren. Wat een schatjes zijn het dan! De fokkers hebben besloten wie welke pup kreeg toegewezen en pupje roze zou voor ons worden. Een pittig pupje, die overal als eerste bij is en letterlijk voorop loopt met het ontdekken van nieuwe dingen en die niet snel onder de indruk is. Klinkt als een ideaal hondje voor ons! 

 

Wij mochten wel zelf de naam voor op de stamboom uitkiezen, maar deze moest wel met de letter 'B' beginnen, omdat dit het tweede nestje is dat bij Heike en Ralf geboren is. Ons pupje krijgt van ons de naam 'Brenna' en zal dus officieel 'Brenna vom Wendesser Moor' gaan heten.

 

Net als onze andere honden, zal ook Brenna voor het werk na het schot (het apporteren, zweetwerk, KNJV en MAP) worden opgeleid. Ook zal er veel aandacht aan het veldwerk worden besteed (werk voor het schot) en zal Brenna in 2015 hopelijk mee kunnen doen aan de VJP en HZP in Duitsland. Ook het meedoen aan shows staat op de planning.

 

Op 2 augustus 2014, toen de pups 8 weken oud waren, mochten wij Brenna uit Duitsland op komen halen en heeft zij voor het eerst kennis gemaakt met onze andere honden.


Helaas bleek al snel dat Brenna helemaal geen pittig hondje is. Zodra ze uit haar veilige omgeving van het nest was, zagen wij hoe onzeker, en af en toe zelfs angstig, Brenna in werkelijkheid is. Bijna een jaar lang zijn we met Brenna aan het werk geweest: socialiseren, trainen, meedoen aan verschillende proeven en shows, allemaal in de hoop de angst en onzekerheid weg te nemen. Dit lukte niet voldoende, wat we ook probeerden. Door haar onzekerheid on de onrust die zijn daardoor heeft, veroorzaakte Brenna ook veel instabiliteit in onze roedel. Na lang wikken en wegen en praten met een gedragstherapeut, zijn we dan ook tot de conclusie gekomen dat het vooral voor Brenna waarschijnlijk beter is als we een ander baasje voor haar vinden, liefst een gezin zonder andere honden.

Foto's

(klik op de foto voor meer)