Herplaatsing: Noèl

Windfall Grey Acces To The World

Roepnaam: Noèl

Geboorte datum: 26 december 2012

Geslacht: reu

Varieteit: korthaar

Vader: Edmund von Walhalla

Moeder: Loeka

Eigenaar: M. Kuil

 

 

In het voorjaar van 2016 hebben de toenmalige eigenaren van Noèl, Leo en Betsie van Toll, contact met ons opgenomen: het ging niet meer tussen Noèl en hun Duitse Staande Draadhaar reu Vedor. Die twee reuen konden het niet erg goed vinden met elkaar, en regelmatig resulteerde dat in een gevecht. Omdat Noèl het meest ongelukkig was in deze situatie, hebben Leo en Betsie de moeilijke beslissing moeten nemen om voor Noèl een ander thuis te zoeken.

 

Het duurde niet heel lang voordat Marianne en René contact met ons opnamen (de herplaatsing verliep via ons). Na een ontmoeting met zowel Leo en Betsie als met Noèl in Twello bleek dat het direct klikte tussen Noèl, Marianne en René.

 

Enkele weken later is Noèl op proef naar Marianne en René verhuisd en is daar nooit meer weg gegaan.

 

Klik op onderstaande links voor de behaalde resultaten van Noèl:

 

Shows


Foto's


Van Betsie hebben we een heel leuk mailtje gekregen met een verslag over de eerste week met Noèl:

 

'De eerste week met Noèl is prima verlopen. Het is een geweldige makkelijke, probleemloze pup.

Het is heel goed merkbaar dat er bij jullie al een basis gelegd is. Er is hem heel makkelijk wat te leren, weet al een beetje wat hier wel en niet mag en schikt zich hier makkelijk in.

De kennismaking met de malthezer en de grote reu gingen goed, met de teef ging dit minder goed. Helaas moeten we die niet bij de pup laten, het is gebleken -en dat hadden we, zeker in deze mate- niet verwacht dat hij zo vijandig zou reageren. Twee jaar geleden gaf de draadhaarpup géén problemen, waarom nu wel, weten we niet. De teef is geen makkelijke hond, dat wisten we natuurlijk wel.

Terug naar Noèl....de bench is geen enkel probleem, het buiten plassen ook niet, al gaat het natuurlijk nog wel eens mis. De eerste dagen heeft hij er wat afgeplast, maar dat wordt natuurlijk steeds minder.

Verder is het een heel aanhankelijk hondje, die lekker in z'n vel zit. We zij er erg mee in onze nopjes!

Op dit moment is hij met Leo aan het sneeuwschuiven achter het huis. Alle honden vinden het leuk om even in ons rookhutje te zitten. Daar staan twee hondenmanden, maar Noèl ligt daar bij de reu in de mand. Weet ook dat hij daar niet mag lopen i.v.m. het kacheltje.

 

We zij ook naar het dorp gelopen, dat was oog gezellig en hij kreeg natuurlij alle aandacht.

Eten en drinken gaat ook goed, heeft vanmorgen -net als alle honden- een stukje zondagmorgen-ei gehad. Hij groeit dan ook al als kool.

We hebben er alle vertrouwen in er een fijne huishond aan te krijgen. Als de (jacht)training ook goed gaat is dat natuurlijk helemaal mooi! Naar de show gaat hij ook, dat vindt Leo erg leuk!

We hebben het vaak over jullie en zijn vol lof over de manier waarop jullie de pup een basis hebben gegeven. Zeker in combinatie met alle fotootjes, alle informatie aan ons en alle papierwerk.

Nogmaals alle complimenten naar jullie!'