Puppy Blog A-nest 2018: Week 2

 

10 januari 2019 - Bijna 2 weken oud alweer!

 

De tijd vliegt! De pups zijn alweer bijna 2 weken oud! Er komt steeds meer leven in en ze beginnen zelfs al langzaamaan echte pasjes te zetten! Om vervolgens weer om te rollen omdat ze nog zo dik zijn....

 

Gisteren hebben de kist 'aangekleed' met knuffels. De pups vinden het blijkbaar erg fijn, want ze liggen er regelmatig tegenaan, bovenop of half onder. Lekker warm en zacht!

 

Vandaag hebben ze hun puppybandjes om gekregen, hun speknekjes zijn er nu dik genoeg voor.

 

Pupje rood lag vanmorgen weer buiten de werpkist. We zouden het plankje ervoor doen, maar zijn er achter gekomen dat Teska er dan niet meer bij gaat liggen (het is een vrij hoog plankje waar zij over heen moet springen). Dus het plankje laten we toch maar weer weg. Met het gevolg dat er af en toe een pupje naar buiten rolt of aan de tepel blijft hangen en onderweg, wanneer Teska uit de kist stapt, eraf valt, soms dus buiten de kist.

 

Zodra de pups geboren waren, hebben wij direct een aantal belangrijke data vastgezet. Vandaag hebben we bij onze dierenarts alvast de 6-weken afspraak ingepland, waarbij de pups worden nagekeken en er wat bloed bij ze wordt afgenomen om te bepalen of ze nog voldoende antistoffen hebben die ze via de melk van Teska binnenkrijgen, die hen moet beschermen tegen een aantal ziekten. Wij enten de pups pas wanneer de antistoffen te laag zijn. Gemiddeld is dat ergens tussen de 6 en 16 weken, dit verschilt per pup. Het is natuurlijk zonde om zulke kleine pups te enten terwijl dit misschien nog helemaal niet nodig is. Daarnaast slaat een enting ook niet eens aan, en doet zijn werk dus ook niet als de pup dan in contact komt met een ziekte, wanneer er gevaccineerd wordt als de antistoffen via de moeder nog hoog genoeg zijn. Eigenlijk ook logisch.

 

Vrijdag 8 februari:

Vrijdag 15 februari:

Zondag 17 februari:

 

de pups worden getiterd en indien nodig gevaccineerd.

we gaan met de pups naar een puppyparcours.

 

elke pup ondergaat een puppygedragstest, waarmee we, onder andere, hopelijk een zo goed mogelijke match kunnen maken met de nieuwe eigenaren.

 


Hieronder een leuk filmpje van Daan bij de pups: op zijn manier is hij er heel lief mee: kusjes geven, zijn peer delen, zelfs oppakken en een kus geven, maar oppakken mag hij eigenlijk niet van ons. In dat filmpje is puppy geel aan het dromen! Uiteraard ook weer foto's!

  

8 januari 2019 - De namen!

 

Na de geboorte moeten het aantal pups en de stamboomnamen doorgegeven worden aan de Raad van Beheer, die in Nederland de stambomen afgeeft. Er zijn heel wat regels waaraan een stamboomnaam dient te worden voldoen, en ons eerste verzoek werd helaas afgewezen. Na in één van de namen een kleine wijziging te hebben aangebracht, kregen we vandaag het nieuws dat de namen voor de 3 dames zijn goedgekeurd!

 

Onze 3 dames hebben vanaf nu een officiële naam, de nieuwe eigenaren bedenken zelf een roepnaam. Wij hebben zelf al bedacht hoe elke pup gaat heten, maar pas vanaf het moment dat de chipper de pups komt chippen, en dus het chipnummer aan het stamboomnummer wordt gekoppeld, hoort de naam pas officieel bij de betreffende pups.

 

We stellen de meisjes voor:

 

Roeftop's At A Brand New Day

Roeftop's A Quarter To One

Roeftop's A Finishing Touch


 

Vanochtend, nadat Manuel op was gestaan om naar zijn werk te gaan, lag Teska heerlijk bij de pups. Pupje rood probeerde over Teska heen te kruipen en belandde daardoor buiten de werpkist! Dus vanaf nu, als wij weg zijn, verhogen we de instap door er een plankje in te zetten. 

 

De oogjes en oortjes gaan al steeds verder open. Het 'smeer' dat de oortjes en oogjes nu nog dicht houdt, verdwijnt steeds meer. Als het goed is kunnen we binnen enkele dagen de eerste kiertjes van de oogjes zien!

 

Wat betreft hun gewichten zijn ze inmiddels al een heel stuk zwaarder dan bij de geboorte:

 

Geel

Paars

Rood

Geboortegewicht:

172 gr

216 gr

226 gr

Gewicht vandaag:

494 gr

664 gr

640 gr 

6 januari 2019 - En nu aftellen

 

Alle toekomstige nieuwe baasjes zijn nu langs geweest en we zijn heel blij met de mensen en de nieuwe huisjes waar onze 3 dames over enkele weken gaan wonen. Vanmorgen kwam het laatste gezin om kennis te maken en net als gisteren was ook deze kennismaking erg ontspannen en gezellig. Wij hebben nu een indruk van de nieuwe baasjes voor onze pups en de nieuwe baasjes hebben een indruk van ons, onze honden de pups en hoe wij met de honden en pups omgaan. Nu is het voor vooral de nieuwe baasjes pas echt aftellen tot het moment dat de pups mogen verhuizen. Voor ons zullen de weken waarschijnlijk sneller voorbij vliegen dan voor hen.

 

Vandaag zijn voor het eerst alle nageltjes van de pups geknipt, want die werden inmiddels al behoorlijk scherp. Sneu voor Teska, want tijdens het drinken klauwen de pups met hun voorpoten in de buik van Teska om zo de melk op gang te krijgen. Elke paar dagen zullen de nagels nu geknipt moeten worden.

 

De geboortegewichten zijn inmiddels door alle 3 de dames overschreden, maar aan de ronde dikke buiken te zien is dat ook geen verrassing!

 

De oogjes zullen de komende week langzaam open gaan; ze zitten al minder strak dicht dan bij de geboorte. Ook zullen rond het moment dat de oogjes open gaan ook de oortjes open gaan en daarmee worden de wereldjes van de pups een stuk groter en nieuwer. Naast hun reuk, welke ze nu natuurlijk alleen maar kunnen gebruiken, komt daar ook nog het zicht en het gehoor bij. En vanaf dat moment gaat het snel met de motorische ontwikkeling, want de pups zullen dan ook beginnen met lopen en van daaruit spelen, elkaar en hun moeder ontdekken en uiteindelijk zullen ze de werpkist uit willen en kunnen wij ons er ook mee bemoeien.

 

Hieronder weer wat foto's en een filmpje. Op de achtergrond in het filmpje is ons zoontje te horen, die aan het spelen was. Deze geluiden zullen de pups dus straks ook allemaal horen.

 


 

5 januari 2019 - De tweede week

 

Vandaag is de tweede week van het puppyleven alweer ingegaan. Dat betekent ook dat alle toekomstige nieuwe baasjes van de pups langs mogen om kennis te komen maken. Vandaag zijn er dan ook 2 toekomstige gezinnen op bezoek geweest. Teska, maar ook de andere honden, was er heel relaxed onder, ze vond het prima dat er vreemden bij haar pups gingen kijken. De kennismakingen waren erg gezellig! Over een paar weken wordt het voor de nieuwe baasjes natuurlijk veel leuker om langs te komen dan nu, want nu slapen en drinken de pups alleen nog maar. Maar een kennismaking met de nieuwe baasjes vinden wij erg belangrijk om een indruk te krijgen waar de pups terecht gaan komen. Gelukkig waren beide kennismakingen positief! De pups weten nog van niets en hebben er uiteraard geen enkel idee van wat er hen over een week of 6 te gebeuren staat..... De komende weken zullen wij ze zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op hun leven in de 'grote wereld'!