Puppy Blog A-nest 2018: Loopsheid

 

29 oktober 2018 - Nogmaals prikken...

 

Vandaag dus nogmaals geprikt. We hadden absoluut geen idee waar we rekening mee moesten houden: het kon echt alle kanten op: van direct moeten rijden of nog een keer prikken.

De uitslag kon eigenlijk niet beter: 27 nmol/L! We hebben besloten om morgenochtend vroeg te vertrekken. Vandaag zou te laat worden, aangezien we ruim 4 uur moeten rijden (als het meezit). Hopelijk later deze week meer nieuws!

 


 

27 oktober 2018 - Derde progesteronbepaling

 

 

Teska laat ons in spanning wachten; vandaag was de progesteronwaarde in het bloed 9,5 nmol/L. Maandag gaan we weer testen.

 


 

25 oktober 2018 - Tweede keer bloed prikken

 

Vanochtend hebben we voor de tweede keer, op dag 10, bloed geprikt. Het ziekenhuis had wat vertraging met het testen wegens problemen met de apparatuur, maar na lang wachten kregen we eindelijk bericht: de pregesteronwaarde was vandaag 5,2 nmol/L, dus nog steeds te laag. Zaterdag nogmaals testen, want wachten tot na het weekend vinden we te risicovol.

 


 

22 oktober 2018 - Teska is loops!

 

Vorige week is Teska loops geworden en de plannen om haar te laten dekken zijn nu heel dichtbij! Omdat de reu die we hebben uitgezocht op 4 uur rijden in Duitsland woont, zullen we het dektijdstip zo goed mogelijk proberen te bepalen aan de hand van de progesteronwaarde in het bloed van Teska..

 

 

Vandaag hebben we voor het eerst getest, op dag 7 van de loopsheid. De waarde was nog maar 1,9 nmol/L, dat is nog veel te laag. Als het rond de uitslag 20-25 is, dan willen we richting reu rijden. Het moment van dekken is als de waarde boven de 25 is. Dus we moeten nog even geduld hebben.