Puppy Blog C-nest 2017: Week 8


23 maart 2017 - Het laatste uitje met z'n allen....

 

Vandaag stond het puppyparcours op het programma, het laatste uitje met het hele spul samen. Voor ons het besef dat dit echt de allerlaatste dag met alle pups was en dus een soort van afscheidsuitje. 

 

Gelukkig was het prachtig weer vandaag, zodat het puppyparcours buiten plaats kon vinden en we dus (hopelijk) mooie foto's konden maken. We hebben geprobeerd om alle pups wel een keer in actie op de foto te krijgen, maar ze liepen overal en nergens, dus makkelijk was het niet. Hopelijk kunnen de nieuwe eigenaren desondanks vanaf afstand toch genieten van hun pupje, want iedereen weet inmiddels welk pupje straks met hen mee naar huis gaat.

 

De pups hebben zicht kostelijk vermaakt. Ze begonnen wat onwennig. Niet vreemd, gezien ze hun langste autoritje tot nu toe hebben meegemaakt (een half uur), ze ineens in een vreemde omgeving zijn neergezet en allemaal vreemde attributen zagen. Maar dat is ook de hele opzet geweest van dit uitje: kennis maken met een nieuwe vreemde omgeving met vreemde 'obstakels'. Het duurde echter niet lang, slechts enkele minuten, voordat de pups loskwamen en alles uitprobeerden. Natuurlijk hadden ze steun van elkaar, maar toch moeten ze zelfstandig leren omgaan met deze nieuwe prikkels en het verwerken hiervan. Het uitje naar het bos hebben we vandaag dan ook maar overgeslagen, want ze waren allen zo moe na afloop van het puppyparcours....

 

In het album staan de foto's en hieronder 2 filmpjes.

 22 maart 2017 - De laatste voorbereidingen

 

De afgelopen dagen zijn we druk met de laatste voorbereidingen op het vertrek van de eerste pups. Zowel wij als de bijna-eigenaren leven toe naar deze dag, maar ieder met een ander gevoel. Voor ons komt het afscheid steeds dichterbij, terwijl de aankomende eigenaren niet kunnen wachten om hun nieuwe huisgenootje definitief te verwelkomen.

 

Vandaag hebben we de laatste hand gelegd aan de puppypakketten. Op een paar kleine dingetjes na (die we pas op het laatst kunnen inpakken, staan ze al helemaal klaar om mee te geven.

 

Morgen alleen nog met het puppenspul naar het puppyparcours en dan zijn de pups er klaar voor!

 

Hieronder nog een filmpje van vanavond: we hadden een paar handjes 'Hondenpatat' (Doggie frie) in de ren gegooid. Dit product is ontwikkeld door de eigenaar van de vader van de pups, dus we hadden een paar zakken gekregen. Lekker dat ze het vonden! Voordeel: ze vinden het erg lekker en er zitten nauwelijks calorieën in. En je kunt het zelf ook nog eten!

 

Nieuwe foto's staan weer in het album!

 


20 maart 2017 - Het wordt definitief....

 

Afgelopen vrijdag hebben alle pups een karaktertest ondergaan. Dit wordt puur gedaan om te bekijken wat de 'aard van het beestje' is: dominant, onzeker, voorzichtig, mensgericht, zelfstandig, etc. Voor ons een aanvulling op de afgelopen 7 weken, voor de nieuwe eigenaren goede informatie over het karakter van hun nieuwe huisgenootje, zodat ze zo goed mogelijk voorbereid en op de juiste manier aan de opvoeding en training van hun pupje kunnen beginnen.

 

Als logisch vervolg op deze puppytest hebben de aanstaande eigenaren afgelopen weekend door ons een pup toegewezen gekregen. Uiteraard met volledige onderbouwing door middel van ons eigen inzicht, de uitslag van de pupputest en de video van de puppytest om uit te leggen waarom wij juist dàt pupje bij dàt gezin willen plaatsen.

 

Hiermee hebben de pups nu een roepnaam gekregen en zijn ze niet langer alleen maar een kleurtje. Voor ons dringt het besef dat we bijna afscheid moeten nemen steeds verder tot ons door. Nog maar enkele dagen voordat de eerste pupjes opgehaald worden en we voor langere tijd afscheid van ze moeten nemen... Gelukkig in de wetenschap dat ze allen een prachtige toekomst tegemoet gaan bij superleuke gezinnen!

 

Hieronder de onthulling van welke roepnaam nu bij welke pup hoort. Nieuwe foto's in het nieuwe album 'Week 8'.

 

Reuen

Chico

Neeskens

Silver

Perro

Rebel

 

Teven

Zélie

Tara

Zaza

Pepper (wit)

Nora (zo gaat ons pupje heten)