Puppy Blog C-nest 2017: Week 7


16 maart 2017 - Nog één nachtje slapen...

 

Morgen is het zover: de puppytest. Voor ons net zo spannend als voor de aanstaande eigenaren, want welke pup gaat naar welke eigenaar? En misschien nog wel belangrijker: welke pup gaan wij zelf houden? Want zelfs dat weten wij nog niet. 

 

Totdat de uitslag bekend is, in het album nog wat foto's van gisteren en vandaag. Ook hieronder nog een filmpje waarin het antwoord van de pups te zien (horen) is als we ze vragen of ze honger hebben.

 


14 maart 2017 - Ze worden zwaar!

 

Vanochtend was er weer een weegmomentje (we wegen de puppetjes nu nog maar 1 keer in de week) en de gewichten liggen nu tussen de 5 en de 6 kilo! Over een weekje zullen ze waarschijnlijk richting de 7 kilo gaan.....

 

Vanmiddag zijn we weer met ze naar het bos geweest: ze gaan het steeds leuker vinden! Na een half uurtje (wat eigenlijk al best lang is) werden ze toch wel moe en hebben we iedereen weer ingepakt. Heerlijk hoe rustig ze nu zijn! Tijdens de uitjes naar het bos wordt er niet gewandeld met ze, maar we laten ze gewoon in de buurt van de auto rondscharrelen. Daar leren ze ook al heel veel van en doen ze veel indrukken door op! We merkten vanmiddag wel dat ze al verder van de auto weg durfden dan dat ze van het weekend deden.

 

We weten nu ook wat de 10 roepnamen zullen worden:

 

Reuen

Chico

Neeskens

Silver

Perro

Rebel

Teven

Zélie

Tara

Zaza

Pepper

Nora (zo gaat ons pupje heten)


 

Hieronder een paar foto's van gisteren nog. Van vandaag hebben we geen nieuwe foto's....

 


13 maart 2017 - Weekendverslag

 

Zoals beloofd hier de volledige update van afgelopen weekend. Nu de puppetjes gevaccineerd zijn, kunnen we ook 'buitenshuis' met ze op pad. Zaterdag zijn ze dus voor het eerst mee geweest naar het bos. Dit vonden ze best wel spannend; de auto was de veilige haven, dus de meesten bleven daar in de buurt.

 

Met dit mooie weer staat ook de buitendeur open als we thuis zijn, en dat scheelt toch een hoop opruimwerk! Binnen tenminste, want nu liggen de puppypoepjes buiten.... Vanmiddag hebben de pups nog even met een eend en een nerts mogen spelen. De nerts was minder favoriet, maar zo'n dier stinkt ook ontzettend (net als een Fret, maar dan wat erger).

 

Ook zondag zijn we weer met het hele spul naar het bos geweest. Helaas was het, door het mooie weer natuurlijk, erg druk, dus zijn we maar even geweest. Voor de pups lang genoeg om weer nieuwe indrukken op te doen, en daar gaat het uiteindelijk om. Nog steeds was de auto de veilige haven. 's Middags kwam papa Chief op bezoek en is mee geweest naar het bos. Natuurlijk had hij niet in de gaten dat dit zijn puppen zijn. Hij vond het maar een drukke bende en behalve af en toe even komen kijken, hield hij zich vooral met de interessante geuren in het bos bezig.

 

Tussendoor hebben we de pups nog even op tafel in stand gezet, om het exterieur te kunnen bekijken. Met andere woorden: zijn ze een beetje goed gebouwd? Gisteren hebben we hiervan de foto's al geplaatst, die hebben jullie al kunnen zien. Ons valt op dat het een vrij homogeen nestje is met weinig extreme verschillen in bouw van de pups. Natuurlijk is het op deze jonge leeftijd altijd lastig te voorspellen hoe ze uit zullen groeien, maar ze hebben in ieder geval allen mooie rechte ruggen, staan recht op hun poten en zijn goed tot zeer goed gehoekt in zowel de voor- als achterhand. Het verschil tussen de reuen en de teven is wel duidelijk te zien, maar dat mag! Qua hoofd zijn ze heel erg hetzelfde. Wij vinden het in ieder geval een mooi nestje!

 

Tussen alle drukte en uitstapjes door hebben we ook nog verschillende mensen op puppybezoek gehad. De pups waren gisteravond dan ook zo mooi, dat ze gewoon vervelend waren. Het duurde dan ook even voordat ze allemaal de rust hadden en gingen slapen.

 

Vandaag hebben ze daarom een 'rustdag'. We gaan dus niet naar het bos vandaag, maar ze blijven lekker thuis. Ook een advies voor de aankomende eigenaren: pups verwerken de opgedane indrukken in hun slaap. Zeker in de eerste weken is het daarom belangrijk om niet elke dag iets te ondernemen met ze. De dagelijkse dingen natuurlijk wel blijven doen, maar uitstapjes naar bijvoorbeeld stad, winkel, terras, etc. liever verspreiden met 1 of 2 dagen ertussen. Zo hebben ze altijd voldoende tijd om de nieuwe prikkels te verwerken en een plekje te geven. Het risico is anders dat de pups overprikkeld en overgesocialiseerd worden, met als gevolg een erg drukke hond op latere leeftijd. Puur omdat hij of zij op jonge leeftijd de opgedane ervaringen en prikkels niet voldoende op heeft kunnen slaan en dus vervolgens niet weet hoe hiermee om te gaan. Dagelijkse wandelingetjes in het bos gewoon blijven doen, want wanneer de pups worden opgehaald bij ons, zullen ze inmiddels gewend zijn aan het bos.

 

Foto's van het afgelopen weekend staan in het album. Hieronder een filmpje van het buiten spelen en een filmpje van de eerste keer in het bos.

 

Buiten spelen

Eerste keer naar het bos12 maart 2017 - Pfff, drukke dag....

 

Vandaag hebben zowel wij als de pups een erg drukke dag gehad, Zo is papa Chief op bezoek geweest, hebben we weer veel puppybezoek gehad, zijn de pups twee keer mee geweest naar het bos en hebben we ze voor de foto's op tafel in stand gezet. Daarvan alvast hieronder de foto's (met hun officiële naam erbij). De rest van de foto's komt morgen wel...

 

Reuen

Teven10 maart 2017 - Gevaccineerd!

 

Na het chippen gister stond vandaag het vaccineren in de agenda. Wij gaan hiervoor altijd met de pups naar de dierenartsenpraktijk: dit is meteen al een eerste uitstapje voor ze. Ook al is het met 10 pups een heel gedoe, ook vandaag zijn we met het hele spul dus naar de praktijk gereden. Mali was ook mee, om de pups eventueel wat steun te geven als dat nodig was, het is toch een hele happening voor ze.

 

Alle pups zijn goedgekeurd: ze zien er gezond uit, de hartjes klinken goed, de tandjes scharen mooi (geen over- of onderbeten), geen navelbreukjes en de chips kloppen. Ook al is dat gister gecontroleerd, de dierenarts controleert toch altijd even de chip van elke pup en plakt dan tevens de bijbehorende chipcodes in de paspoorten. Nog geen enkel reutje heeft beide testikels ingedaald, 2 reutjes hebben op dit moment 1 testikel ingedaald. Hier maken we ons ook absoluut niet druk over: ze zijn immers nog maar 6 weken oud! De balletjes hebben nog tijd zat om in te dalen (ook al kunnen wij helaas geen garanties geven....)!

 

We vroegen ons af of de aankomende baasjes al hebben nagedacht over wat zij straks hun pup willen gaan voeren. Dit zouden we dan graag horen, zodat we op tijd de nodige spullen kunnen bestellen. Want hoe ver weg '2 weken' ook nog klinkt, wij zijn ons al aan het voorbereiden op het vertrek van de pups......

 

In het nieuwe album (Week 7) staan de foto's van het bezoek aan de dierenarts. Hieronder een blik in de auto voor vertrek.