Puppy Blog C-nest 2017: Week 6


9 maart 2017 - Gechipt!

 

Vanmiddag was het dan zover: de pups werden gechipt door de buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer. Tevens werd er van de pups en van Mali een swabje afgenomen om het DNA-profiel te bepalen en de afstamming te controleren: ze willen natuurlijk zeker weten dat Mali en Chief wel de echte ouders zijn. Chief heeft al een DNA-profiel, dus van hem hoefde geen swabje afgenomen te worden.

 

Nu de pups gechipt zijn, moeten wij (als fokkers) de pups bij de databank van de Raad van Beheer aanmelden. Zodra de pups door de aankomende baasjes zijn opgehaald, moeten wij ze weer afmelden en de nieuwe eigenaren hun pup opnieuw registreren bij één van de erkende databanken in Nederland. Meer informatie hierover krijgen de aankomende eigenaren nog van ons.

 

Nu de pups gechipt zijn, betekent dat dat zij nu ook officieel een naam en NHSB-nummer hebben gekregen, zodat straks elke pup een eigen stamboom heeft.

 

Hieronder de stamboomnamen bij de bijbehorende pups. 

 

Teven:

 

Windfall Grey Couldn't Resist

Windfall Grey Could Be Mine

Windfall Grey Catch Me If You Can

Windfall Grey Call Me Yours

 Windfall Grey Call Me The One

 

Reuen:

  

Windfall Grey Crawling On Top

Windfall Grey Coming From Far

Windfall Grey Can You Get Enough

Windfall Grey Coming For You

Windfall Grey Counting One Of Ten8 maart 2017 - Wat een bende....

 

Bijna 6 weken oud alweer en ze worden steeds leuker. Ze zijn vaker en langer wakker, ze spelen met elkaar, met ons en met Teska en ze willen de wereld ontdekken. Maar daar hoort ook bij dat 10 pups behoorlijk veel poepen en plassen. Meestal netjes op de kranten, maar regelmatig ook op plekken waar het eigenlijk niet hoort. Met als gevolg dat wij zijn aangesteld om puin te ruimen.... Rechts een foto hoe het er 's ochtends uit ziet. En bedenk dan dat Manuel al vroeg in de ochtend de meeste poepjes en plasjes heeft opgeruimd voordat hij naar zijn werk gaat....

 

Bij mooi (droog) weer gaan de pups lekker naar buiten. De tuin is nu volledig puppyproof, dus ze kunnen daar lekker hun gang gaan. Regelmatig mogen ze ook buiten lunchen. Hier een filmpje van hoe dat gaat. Ook staat er een filmpje naast van de pups met een eend. Niet iedereen was wakker en niet iedereen had interesse. Uiteindelijk begonnen ze de eend te plukken en was het einde feest.... Als het komend weekend goed weer is, willen we in de voortuin een sleepje trekken met een konijn, kijken hoe ze dat doen. Meer foto's staan weer in het album.

 6 maart 2017 - Uitgetelde pups

 

De ochtend begon gisteren erg rustig: we hebben de pups voor het eerst buiten gevoerd, zodat ze daar meteen ook konden plassen en poepen. Terwijl de pups buiten aan het eten waren, kon Manuel in alle rust de puppyren schoonmaken zonder dat er pups in de stofzuiger en dweil hingen, terwijl Carlijn buiten een oogje in het zeil hield. De tuin hebben we nu beter afgezet, maar het is even kijken of de pups toch niet ergens nog een gaatje kunnen vinden.... Gelukkig tot nu toe nog niet.

 

Daarna hebben we met Loeka, Mali en Teska een grote wandeling gemaakt, dat hadden ze wel verdiend na al die weken afzien. 

 

Gisterenmiddag was het druk met puppybezoek. De pups liepen lekker in de keuken rond en zijn ruim 2 uur wakker geweest voor het bezoek! Dat is nog eens leuk natuurlijk! 's Avonds waren ze dan ook helemaal uitgeteld. Ze waren zelfs zo moe dat ze schijnbaar de hele nacht hebben doorgeslapen: ze hadden bijna niet geplast en al helemaal niet gepoept in de ren! Voor ons een keer fijn, want normaal gesproken is het 's ochtends een bende als we beneden komen.....

 

Inmiddels is de ochtend voorbij en zijn de pups nog steeds moe (en lekker rustig). Dat zal vanavond wel anders zijn na een dagje uitrusten...

 

Hieronder een foto hoe ze er op dit moment bij liggen: met z'n allen in de bench. Foto's van gisteren staan in het album.

 


4 maart 2017 - De chipper komt!

 

 

Eindelijk hebben we dan bericht gekregen van de Raad van Beheer: de buitendienstmedewerker (diegene die de pups chipt en een swabje van het wangslijmvlies neemt om het DNA-profiel op te maken) komt aanstaande donderdag 9 maart. Precies op tijd, want vrijdagochtend worden ze geënt en dan moeten ze gechipt zijn. De chip wordt vervolgens gecontroleerd door de dierenarts, zodat voor iedere pup een eigen paspoort aangemaakt kan worden.

 

Van de week hebben we eindelijk een paar momenten gehad dat het weer meewerkte en de pups even naar buiten konden. De eerste keer was dit even wennen, maar vanmiddag (er waren er 6 wakker) liepen ze buiten rond alsof ze niet beter wisten. Helaas hebben we wel een klein 'ongelukje' gehad  met pupje geel: zij stak haar hoofd door het gaas van de omheining (waarvan we dachten dat het niet zou passen) en zat vast. Even totale paniek, maar gelukkig lukte het Manuel om het gat groter te maken (het was ijzeren gaas) om uiteindelijk pupje geel te bevrijden. Gelukkig heeft ze zowel lichamelijk als mentaal niets aan het vooral over gehouden, want ze dartelde direct alweer vrolijk rond. We moesten zelfs oppassen dat ze niet opnieuw naar het gaas liep.... Voor ons een goed teken, want dat zegt wel wat over het karakter van pupje geel! Morgen gaan we dus het gaaswerk afzetten, zodat de pups er niet meer bij kunnen.

 

Vandaag zijn we met Teska naar de show in Groningen geweest (ze moest nog één show lopen om Nederlands Jeugdkampioen te kunnen worden (mits ze een Uitmuntend zou krijgen en eerste zou worden, wat gelukkig ook lukte) en daar hebben we voor de pups nog wat leuke speeltjes en een knuffel meegenomen. Ook weer (zoals we altijd doen) heel veel kauwspullen (luchtpijpen, runderlong, kippenpoten, etc., allemaal gedroogd), waar ook de pupjes van mee kunnen smullen.

 

Mali heeft trouwens afgelopen donderdag ook weer pech gehad: vorig weekend was ze ziek en had ze een flink ontstoken melkklier. Direct is er een antibioticumkuur opgestart, maar ondanks dat is de ontsteking toch doorgebroken. Met als gevolg een gaatje van een centimeter doorsnede en vrij diep vlak naast haar tepel. Ze wilde ook ineens niet meer dat de pups in de buurt kwamen, nu snappen we ook waarom. Gelukkig was ze er niet ziek van, maar uiteraard was het wel erg pijnlijk. De antibioticakuur is dus verlengd, in combinatie met een pijnstiller. De volgende dag zag de wond er al een stuk beter uit (ze moest een shirtje aan, zodat ze er niet aan kon likken) en vandaag is het gaatje eigenlijk alweer dicht. Ze heeft zelf het shirtje uit weten te krijgen, dus die doen we maar niet meer aan (ze zit trouwens ook niet meer aan de wond, en de pups mogen zelf af en toe even weer een slokje drinken). 

 

Morgen worden de pups voor de tweede keer ontwormd (een week later dan eigenlijk gebruikelijk is in verband met de diarreeklachten van pupje paars vorige week) en zullen we hun nageltjes weer knippen.

 

Omdat inmiddels week 6 van de pups is aangebroken, hebben we natuurlijk weer een nieuw foto-album gemaakt waar we uiteraard ook meteen foto's in ebben geplaatst.