Puppy Blog C-nest 2017: Week 4


23 februari 2017 - Arm puppetje...

 

De laatste dag van de vierde levensweek alweer!

 

Als we thuiskomen reageren de pups al op het openen van de deur: ze worden dan wakker en komen met z'n tienen naar het deurtje van de puppyren om aangehaald te worden. 

 

Vanmiddag ging dat anders: Carlijn kwam thuis van het werk en iedereen, behalve pupje paars, kwam de mand uit. Iedereen had honger, behalve pupje paars. Iedereen heeft gegeten, behalve pupje paars. Met ander woorden: pupje paars was niet lekker in orde. Ze was erg rillerig en had iets verhoging. Toen ze niet een op Mali reageerde toen Mali bij haar kwam, is Carlijn met haar naar de dierenarts gegaan. Waarschijnlijk heeft ze een maag-darmvirus opgelopen, want gisteren zagen we wel wat diarree in de puppyren (we wisten alleen niet van wie).

 

Na een prikje tegen de darmkrampjes ging het bij thuiskomst gelukkig al een stuk beter: ze speelde weer en had weer honger! Na bij Mali te hebben gedronken, heeft ze zelfs ook nog brokjes gegeten! De komende dagen zullen we haar extra goed in de gaten houden, blijven temperaturen en extra wegen.

 

Zoals bekend is, wordt op vrijdag 17 maart de puppytest afgenomen bij de 10 pups, zodat we daarna bewust en weloverwogen een juiste match kunnen maken tussen de pups en hun nieuwe baasjes. Wij zullen die vrijdag samen in beraad gaan welk pupje wij het beste bij welke eigenaar denken te plaatsen. Graag willen wij natuurlijk onze keuze met de nieuwe eigenaren bespreken. Liefst in een persoonlijk gesprek in de dagen na de puppytest. Het zal waarschijnlijk moeilijk zijn om alle 9 nieuwe eigenaren in hetzelfde weekend te kunnen ontvangen, maar uiteraard zijn jullie ook op een doordeweekse dag of avond welkom. Mocht dit ook niet lukken, dan kunnen we altijd nog telefonisch contact hebben, hoewel dit niet direct onze voorkeur heeft.... Dit gezegd hebbende kunnen de toekomstige baasjes misschien al wat ruimte vrij houden dat weekend.


21 februari 2017 - Klein oproepje....

 

Gisterenavond zijn de eigenaren van papa Chief op puppybezoek geweest. Zij waren erg te spreken over de pups, voor zover je dat nu kunt zeggen natuurlijk. De pups zijn nog volop in ontwikkeling. Het viel hen op dat het een mooi egaal nest is, en dat is natuurlijk een groot compliment! Hoewel vooral Mali en Chief het werk hebben gedaan natuurlijk.

 

In het foto-album staan weer heel wat nieuwe foto's. De pups spelen steeds meer met elkaar en dat levert leuke plaatjes op!

 

Voor de mensen die op puppybezoek komen hebben we een klein verzoekje: onze verzameling kranten, die we in de puppyren leggen, is een beetje op..... Mochten jullie kranten, oud papier, etc. over hebben, dan mogen jullie dit altijd bij ons achterlaten.

 

19 februari 2017 - De eerste kraai

 

Vandaag was het een druk dagje met puppybezoek. Niet alleen voor ons, maar ook voor de pups. Die hebben weer een hoop nieuwe indrukken opgedaan. Door die drukte konden we goed merken dat ze afgeleid waren, want het poepen en plassen op de kranten ging niet zo goed vandaag.... Er waren veel ongelukjes, dus de voorraad keukenrollen is weer behoorlijk geslonken. Nu het avond is, en de rust weer is teruggekeerd, gaat het plassen en poepen op de kranten weer een stuk beter! Voor de nieuwe eigenaren straks: zo zie je maar dat pups snel zijn afgeleid en daardoor af en toe wat dingetjes vergeten.

 

Nu het dus weer rustig is, hebben we de pups voor het eerst kennis laten maken met een kraai. Voor de baasjes die (in eerste instantie) geen plannen hebben om jachttraining te gaan doen of te gaan jagen met hun hondje, misschien minder interessant wat de pups met een dode kraai doen, maar voor ons en de eigenaren die wel iets met jacht willen gaan doen juist erg interessant! Van zo'n eerste kennismaking met welke wildsoort dan ook is nog niet veel te zeggen en is erg afhankelijk van wie er allemaal wakker is, of ze misschien toch moe zijn, liever met elkaar stoeien, etc. Daarom zullen de pups de komende weken meerdere keren met verschillende soorten wild kennis maken.

 

Helaas zijn de foto's niet mooi gelukt: het was eigenlijk te donker in huis en de pups waren te beweeglijk...... Toch willen we jullie de eerste ontmoeting met de kraai niet onthouden.

 

 

Ook zijn alle nageltjes weer geknipt vandaag: dit was eigenlijk alweer veel te lang geleden en werden dan ook behoorlijk scherp.... Met z'n tweeën is dat ze gebeurd.

 

Het eten van het vlees afgewisseld met de geweekte brokjes gaat goed. Dat moet ook wel, want Mali heeft op het moment niet zoveel zin meer om erbij te liggen en ze te laten drinken. Ook wel begrijpelijk met het doorkomen van de tandjes die ze nu graag willen gebruiken... Vandaag heeft ze er maar drie keer bij gelegen.

 

Nu de pups wat ouder zijn, kunnen lopen, horen, zien, bijten en steeds meer willen spelen, hebben wij voor het puppybezoek de volgende regels: wanneer alle honden rustig zijn en na binnenkomst hun plekje weer hebben gevonden, mogen de pups geaaid en geknuffeld worden. Wel vooraf even handen wassen en schoenen uit in de puppyren!

 

Zoals gewoonlijk is het foto-album ook nu weer voorzien van nieuwe foto's!


18 februari 2017 - Ze worden steeds groter....

 

De pups worden niet alleen steeds groter, maar willen ook meer van de wereld ontdekken. Daar hoort dus ook een grotere ruimte bij, in ons geval een puppyren in plaats van de werpkist. Al dat geschuif in huis en de 'nieuwe' omgeving heeft toch aardig wat indrukken op de pups achtergelaten, dat ze nu lekker uitgeteld in hun nieuwe bench liggen.

 

 

Al sinds maandag krijgen de pups een aantal keer per dag geweekte puppybrokjes. Dit gaat elke dag steeds beter (ze eten steeds meer en kennen inmiddels het gerammel van de bakjes al), dus vandaag vonden we het tijd om hun menu uit te breiden met vers vlees. Nou, hier wisten ze wel raad mee!

 

 

Uiteraard staan er ook weer wat nieuwe foto's in het foto-album.


17 februari 2017 - Zwaargewichten

 

Alweer 3 weken oud! De eerste twee pups (licht blauw en bruin) hebben vandaag de 2 kilo gepasseerd! Weer een mijlpaal! Ze eten ook erg goed van de geweekte puppybrokjes; iedereen heeft het nu door, hoewel de melk van Mali nog steeds favoriet is.

 

Het verschonen van de werpkist wordt nu elke dag een beetje meer werk: 10 puppies poepen en plassen nog behoorlijk veel! En aangezien ze nu vast voedsel erbij eten en Mali dus minder opruimt, is die taak aan ons toebedeeld.... 

 

Nu week 4 is ingegaan, is er ook weer een nieuw foto-album, uiteraard met nieuwe foto's!