Puppy Blog C-nest 2017: Week 3


14 februari 2017 - Vast voedsel

 

We merken dat Mali steeds minder bij de pups gaat liggen en de pups dus tussendoor honger hebben. Gisterenavond hebben we ze daarom voor het eerst kennis laten maken met geweekte puppybrokjes. De één had het meteen door, terwijl de ander wat langer nodig had, maar uiteindelijk heeft iedereen gesmikkeld van de brokjes. Daarna lekker opwarmen onder de lamp, want van brokjes eten krijgen ze het koud!

 

Vanaf nu worden ze dus 4 keer per dag bijgevoerd. De eerste dagen alleen met geweekte brokjes, totdat ze dit goed door hebben. Daarna krijgen ze ook vers vlees. De maaltijd van vanmiddag is op film gezet.

 

 

De pups vonden dat de werpkist te klein werd, dus hebben we deze ook maar vergroot door het tussenschot er helemaal uit te halen. Als extra speelgoed en uitdaging hebben we er een zogenaamde 'kattentent' in gezet, ooit een keer bij de Action gekocht voor erg weinig. Meer foto's weer in het foto-album.

 


13 februari 2017 - Volop in ontwikkeling

 

Na een aantal drukke dagen te hebben gehad met puppybezoek op woensdagavond, vrijdagavond en zondag, is er nu eindelijk weer even wat tijd om de website bij te werken.

 

De pups zijn inmiddels 18 dagen oud en dus begonnen aan hun derde levensweek op deze wereld. Alle pups hebben nu hun oogjes volledig geopend en hun gehoor wordt met de dag beter. Ze ontdekken elkaar en stoeien nu ook steeds vaker met elkaar. Vooral staartjes en oortjes van nestgenoten zijn leuk!

 

Afgelopen zaterdag zijn de pups voor het eerst ontwormd. Dat heeft altijd als gevolg dat ze een dag wat diarree hebben. Logisch ook, want ze zijn nog niks anders gewend dan de melk van Mali. Toch is het ontwormen van pups op jonge leeftijd al belangrijk: hoe goed een hond ook ontwormd wordt, ze dragen altijd wel wat wormeitjes en waarschijnlijk zelfs volwassen wormen bij zich! In het geval van een drachtige en zogende teef betekent dat per definiete dat die wormeitjes eerst via de placenta en later via de moedermelk aan de pups worden doorgegeven. Wanneer je pups dus niet zou ontwormen, zouden ze na een aantal weken erg last van wormen kunnen hebben.

 

 

De pups hebben nu ook de leeftijd dat ze zich bewust worden van het feit dat ze moeten plassen en poepen. Eerst werd dit nog echt door Mali geregeld, nu zie je dat de pups zelf plekjes gaan zoeken om hun behoeften te doen. Tijd dus voor kranten in de werpkist en de start van de krantzindelijkheids-training.

 

Hieronder een filmpje van vanochtend toen alle pups wakker waren. Ze zijn al aardig mobiel! Meer foto's van de afgelopen dagen staan in het nieuwe foto-album (week 3).