Puppy Blog C-nest 2017: Loopsheid


24 november 2016 - Derde progesterontest

 

Dag 11 van de loopsheid en de waarde is vandaag 15 nmol/L! Dat betekent dat de dekking zeer waarschijnlijk komend weekend zal gaan plaatsvinden.

 

Morgenavond gaan we met Mali naar Chief toe om te kijken of de twee er klaar voor zijn. De kans zit erin dat het misschien toch nog een dag te vroeg is, maar dat is beter dan te laat.


21 november 2016 - De tweede progesterontest

 

Dag 8 van de loopsheid en de uitslag is nog maar 1,6 nmol/L...... We moeten dus nog even geduld hebben. Donderdag weer prikken.


18 november 2016 - De eerste progesterontest

 

Ondanks dat het pas dag 5 van de loopsheid is, hebben we toch besloten om vandaag al de eerste progesterontest te doen. Dit zal namelijk Mali's eerste nestje worden en bij haar hebben we nog geen idee wanneer haar vruchtbare dagen zijn. De progesteronwaarden geven ons een indicatie wanneer ongeveer de dekking zou moeten plaatsvinden.

 

Vandaag staat Mali nog maar op 0,8 nmol/L, terwijl de optimale waarden rond de 25 nmol/L zouden zijn. Het zal dus nog even duren, maar om een idee te krijgen hoe snel bij Mali deze waarden stijgen, gaan we maandag nogmaals testen.


14 november 2016 - De eerste bloeddruppeltjes!

 

We hadden al het idee dat de loopsheid van Mali niet lang meer op zich zou laten wachten en zondag wisten we het zeker: morgen of overmorgen zal het wel komen.

 

Afgelopen weekend was broertje Noèl (uit het eerste nest van Loeka) bij ons logeren en zondagavond reageerde hij ineens anders op Mali. Veel speelser en op één of andere manier ook uitdagender. Mali moest er nog niet veel van weten.

 

En inderdaad; vanmiddag was het dan zover: Mali is loops geworden. Exact 8 maanden na de laatste loopsheid. De eigenaar van de reu is op de hoogte gesteld en komende vrijdag gaan we voor het eerst progesteron testen om hopelijk een indruk te krijgen van wanneer we de dekking kunnen verwachten.