Puppy Blog C-nest 2017: Dekking


27 november 2016 - Nog een bezoek aan Chief

 

Vanmiddag een derde bezoek met hopelijk als resultaat een tweede dekking. In eerste instantie leek de liefde tussen Mali en Chief ene beetje bekoeld, want ze leken minder gek op elkaar dan gisteren. Mali ging wel staan, maar nadat Chief een poging tot springen deed en Mali hem afsnauwde, dachten we dat het hoogtepunt van Mali voorbij was en het bij die ene dekking van gisteren zou blijven. We besloten ze nog even de tijd te geven.

 

Het duurde even, maar hoe meer ze met elkaar speelden en hoe meer Mali hem uitdaagde, hoe gekker Chief werd. Uiteindelijk (het duurde langer dan gisteren) deed Chief een nieuwe poging om te springen en de tweede dekking was een feit! Deze keer duurde de koppeling een flink stuk langer. We hebben de tijd niet bijgehouden, maar voor het gevoel duurde het wel 20 minuten. De duur van de koppeling zegt echter niks over het feit of de teef wel of niet drachtig wordt of over het aantal pups.

 

Het is nu puur afwachten totdat we een echo kunnen laten maken over 4 weken. Tot die tijd moeten we in spanning wachten...

 

Ontwikkelingen tijdens de dracht zullen binnenkort te volgen zijn via een nieuwe pagina: 'Dracht'.

 


26 november 2016 - Een tweede bezoek aan Chief

 

Vandaag zagen we direct dat zowel Mali als Chief anders op elkaar reageerden dan gisteren. Mali deed nu mooi haar staart opzij en bleef staan voor Chief, terwijl Chief niet bij Mali weg was te slaan en uiteindelijk ook meerdere pogingen deed om te springen. Maar ja, Chief is nog onervaren (dit zou zijn eerste dekking worden), dus hij sprong via de zijkant van Mali. En zo krijg je natuurlijk geen puppies....

 

Dus bij de volgende poging van Chief om te springen, besloten we Mali even vast te houden bij de halsband en haar achterste richting CHief te draaien. Dit 'zetje' had hij even nodig en als snel was de dekking een feit. Na een koppeling van 10 minuten was het feestje voorbij

 

Voor alle zekerheid en voor ons gevoel gaan we morgen nogmaals naar Chief. In principe zou één dekking voldoende moeten zijn, maar je wilt voor jezelf het gevoel hebben er zoveel mogelijk aan te hebben gedaan. Uiteindelijk is het toch aan de natuurlijk hoe het verdere verloop zal zijn.


25 november 2016 - Het eerste bezoek aan Chief

 

Gisteren was de progesteronwaarde 15 nmol/L, dus we besloten we om vandaag te kijken of Mali zich zou laten dekken. Chief woont op maar een half uurtje rijden bij ons vandaan, dus dat was makkelijk.

 

Binnen 15-20 minuten nadat we de honden bij elkaar hadden gezet, zagen we al dat het vandaag niks zou worden. Mali ging niet staan voor Chief, en Chief was niet bijzonder geïnteresseerd in Mali. Het bleef bij een beetje spelen en achter elkaar aan rennen, maar een poging tot een dekking was er niet. Dus besloten we om het morgen nogmaals te proberen.