Puppy Blog C-nest 2017: De reu


We zagen Chief voor het eerst toen hij 8 weken oud was en net uit Duitsland kwam. Chief is namelijk in Duitsland gefokt uit pure Duitse werklijnen. Toen was hij al een tank waar wij beiden op slag verliefd op werden! Zou hij op papier matchen met onze Mali?

 

Zo jong als hij was, hadden we al de stambomen naast elkaar gelegd. Op papier zouden Mali en Chief een match kunnen zijn, maar uiteraard moest Chief eerst nog uitgroeien, gezond blijken en uiteraard kunnen werken en een goed karakter hebben.

 

Inmiddels is Chief ruim 2 jaar (geboren juni 2014) en nog steeds zo'n tank als toen wij hem voor het eerst zagen. We hebben het voorrecht om Chief ook persoonlijk te kennen, omdat wij bevriend zijn geraakt mer zijn baasjes Arjan en Gerrie. Zo kennen we niet alleen de uitslagen vanaf papier, maar kennen wij ook zijn karakter.

 

In alle opzichten zien wij in Chief een aanvulling op onze Mali. Qua bouw zijn zij van hetzelfde oud-Duitse type, het type dat ons erg aanspreekt. Net zoals Mali is Chief niet snel van zijn stuk te brengen en kan hij met iedere hond goed opschieten. Naar mensen toe is hij heel sociaal en vrolijk, maar alleen voor zijn baas gaat hij door het vuur. Chief is geen hond dat van stilzitten houdt, hoewel hij thuis met gemak uren kan slapen. Zodra hij echter denkt dat er iets gaat gebeuren, is hij direct wakker en klaar voor actie. Werken verkiest hij boven een flink eind wandelen of fietsen, ook al doet hij dat ook graag.

 

Toen Chief 10 maanden oud was heeft hij in Oostenrijk de Anlage Prüfung (AP) met 164 punten behaald. Ook heeft hij toen laten zien dat hij spoor- en zichtluid jaagt. Ook de Oostenrijkse Feld und Wasser Prüfung (FuW) heeft hij enkele maanden later met gemak behaald met 261 punten en een tweede prijs!

 

Bij de Nederlandse Weimaranervereniging heeft hij de Appèl en Apport Proef (AAP) en Roofwild Apporteer Proef (RAP) met goed resultaat behaald.

 

Zijn exterieur is inmiddels meerdere malen met Uitmuntend beoordeeld, onder andere door de Duitse keurmeester mw. Tanja Breu-Knaup. Met een schofthoogte van 64 cm is hij niet te groot. De uitslag HD-A maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet.