Puppy Blog B-nest 2015: Week 7


21 mei 2015 - Brutaal pupje!


Vanochtend hebben de pups voor het eerst 'puppyknars' gekregen. Dit zijn kleine stukjes runderborstbeen met wat vlees eraan en waar ze dus lekker op kunnen kauwen. En dat deden ze dan ook! Pupje knal roze vond het zelfs zo lekker, dat zelf wij het niet weg konden pakken zonder dat ze gromde en haar buit verdedigde! Pittige dame dus, daar hebben de toekomstige baasjes nog werk mee.


20 mei 2015 - Papa Frisco op bezoek


Vanavond kwam heel spontaan Thomas met zijn Frisco, de vader van de pups, op bezoek. Heel even maar, hij wilde alleen de pups even zien en niet te laat thuis wilde zijn (hij moest natuurlijk diezelfde avond ook weer een eindje terug naar huis in Duitsland rijden). Gelukkig had hij wel tijd om nog even met ons en de pups mee te gaan 'wandelen' en kon Frisco ook kennis maken met zijn pups.


Thomas was erg tevreden over de pups; een erg uniform nestje en erg open van karakter! Als cadeautje voor de pups had hij verschillende poten mee van ree, hert en wild zwijn.


19 mei 2015 - Puppyparcours


Vanochtend stond het puppyparcours op de agenda. Hier krijgen de pups de gelegenheid om verschillende materialen en objecten te ontdekken en uit te proberen. Denk aan trappetjes, wiebeldingen, ballenbak, verschillende ondergronden, tunnel.


Wat een onverschrokken pups; ook hier, tussen al die onbekende dingen en vreemde mensen, was er geen enkele pup dat ergens bang of onder de indruk van was. Ze vonden alles leuk en hebben ook alles uitgeprobeerd.17 mei 2015 - De eerste keer door het water


Vandaag was de clubmatch van de WSH en wilden we heel graag de pups meenemen. Echter, de weersvoorspellingen voor vandaag waren in eerste instantie niet optimaal voor de pups en omdat wij natuurlijk niet wilden dat de pups ziek zouden worden door het natte en koude graas op de clubmatch, besloten we ze samen met Loeka en Boris thuis te laten. Eenmaal op de clubmatch aangekomen, was het prachtig weer! Volop zon en een graad of 18-20. We zijn zelfs verbrand! Achteraf dus perfect weer om de pups mee te nemen...

 

Om het goed te maken, hebben we vanavond iets leuks gedaan met de pups: ze hebben voor het eerst kennisgemaakt met water! Natuurlijk kenden ze het water thuis in de waterbak al, maar water in een slootje is toch wel even iets anders. Net als vrijdag bij de dierenarts, waren ze totaal niet bang voor het water. Wat een stoere pups zijn het toch!


15 mei 2015 - Het eerste uitstapje buitenshuis


De pups zijn vandaag precies 6 weken oud, dus stond hun eerste bezoek aan de dierenarts op de agenda. Een hele beleving, omdat de pups nog nooit van huis zijn geweest. Zoals eigenlijk wel verwacht, waren ze allemaal heel stoer op de praktijk en op tafel; alsof ze niet anders gewend waren. Knappe pups!


Alle pups zijn gelukkig goed gekeurd. Van pupje licht roze wisten we natuurlijk al dat zij een navelbreukje heeft. Volgens de dierenarts is dit gelukkig maar een klein navelbreukje en hoeft dus niet acuut of op korte termijn geopereerd te worden. Er is zelfs een klein kansje dat de breukje nog dicht groeit. 


Pupje groen heeft het oogje ontstoken en een verdikt derde ooglid in dat oog. Of dat nu oorzaak of gevolg is weten we niet, omdat we het voorheen (voordat we zagen dat het oogje geïrriteerd was) niet hebben opgemerkt. De dierenarts heeft dit nog niet eerder gezien, dus er zijn foto's van het oogje gemaakt. Deze worden naar een oogspecialist opgestuurd en hopelijk horen we snel wat het is en hoe te behandelen. Tot die tijd moeten we doorgaan met een aantal keren per dag zalven van het oog.

Diezelfde avond zijn de pups ook voor het eerst mee geweest naar het bos. Na een ietwat onwennige start, hadden ze al snel door dat het erg leuk is en kregen we ze met moeite weer de auto in!