Puppy Blog B-nest 2015: Week 3


20 april 2015 - Pech voor Loeka


Gisterenochtend vonden we dat Loeka ineens er sloom was. Eerst dachten we dat ze misselijk was of buikpijn had, omdat ze met een kromme rug stond. Na ook gevoeld te hebben aan haar melkklieren (die we elke dag controleren), ontdekten we dat één erg hard was. Bij het voelen liet Loeka duidelijk merken dat het zeer deed: dit was duidelijk een ontstoken melkklier! Dit kan zo ineens op komen zetten en kan ook ineens heel eg pijnlijk worden. Wanneer hier niets aan gedaan wordt, breidt die ontsteking zich verder uit naar de andere melkklieren en kan de teef erg ziek worden. Ook kunnen de pups dan niet meer drinken, dus Carlijn heeft dan ook de dierenarts gebeld om advies te vragen. Omdat Carlijn als assistente bij de dierenartsenpraktijk werkt, was een kort overleg voldoende om medicijnen op te halen (pijnstiller/ontstekingsremmer en antibiotica). Hiervoor moest Loeka natuurlijk wel even mee, zodat ze gewogen kon worden om de juiste dosering te bepalen (nu 32,82 kilo!)


Op het moment dat Carlijn met Loeka naar de praktijk wilde gaan om de medicijnen op te halen, kwam er puppybezoek binnen. Omdat we voor Loeka niet te lang wilden wachten met het geven van de medicijnen, is Carlijn toch eerst even naar de praktijk gereden. Gelukkig voelde Loeka zich een paar uur later een stuk beter!


Tijdens het puppybezoek zijn de pups weer lekker geknuffeld en ook Brenna kwam geen aandacht tekort! Na zo'n puppybezoek zijn de pups en Loeka best wel moe (want Loeka moet natuurlijk wel in de gaten houden dat er niets met haar pups gebeurd!). Die middag moesten wij beiden weg (Manuel had een feest en Carlijn moest jachttraining geven), dus konden zowel Loeka als haar pups goed uitrusten.


De pups bereiken trouwens bijna hun nieuwe mijlpaal van 2 kilo! Reutje licht blauw weegt misschien morgen al 2 kilo, de anderen zitter daar niet ver onder!


Zoals beloofd hebben we (eindelijk) nieuwe foto's geplaatst op de foto-pagina van het B-nest!


18 april 2015 - Weer een week voorbij


Het is alweer een aantal dagen geleden sinds de laatste update, en er is in die paar dagen alweer een hoop gebeurd in de puppenwereld.


Alle pups hebben inmiddels hun ogen open en kunnen horen, de nageltjes zijn alweer een aantal keer geknipt, ze hebben kennis gemaakt met geweekte puppybrokjes en vers vlees (kvv) en ze hebben nu hun nieuwe 'echte' puppybandjes om!


Als klap op de vuurpijl hebben we de pups, nu ze twee weken oud zijn, vanavond voor het eerst ontwormd. Echt heel erg lekker vonden ze het niet: een aantal trok zelfs een ontzettend vies gezicht!

Ook hebben we de afgelopen week weer verschillende mensen op puppybezoek gehad en hebben de pups kennis gemaakt met nieuwe vreemde mensen.

 

De eerste kennismaking met wild is ook al gebeurd; dit was met een duif. Nadat wij met Mali en Brenna hadden getraind, hebben we het gebruikte duifje in de werpkist gelegd, gewoon om te zien wat de pups er mee zouden doen. Omdat het al 's avonds laat was en de meeste pups sliepen, was er niet heel veel interesse. Maar de pups die wakker waren, hadden al snel in de gaten dat er iets nieuws in de kist lag en waren zeer geïnteresseerd!

 

Kortom: er is te veel gebeurd om hier allemaal te beschrijven, maar hopelijk geven de foto's en filmpjes hieronder een goede impressie! Nieuwe foto's in het foto-album volgen snel!

15-04-2015: pups 12 dagen oud

17-04-2015: pups 14 dagen oud