Puppy Blog B-nest 2015: Week 2


14 april 2015 - Blauw!!!


Vanochtend, tijdens het wegen, zagen we bij pupje licht blauw een glimp van zijn blauwe puppy oogjes! Natuurlijk is dit meteen vastgelegd op camera! Pupje licht blauw is de eerste die zijn blauwe oogjes laat zien, de rest zal dus ook snel volgen.


Een aantal pups heeft al sinds een paar dagen de kilo overschreden, maar vandaag is ook de laatste pup (pupje geel) over de kilo gegaan! Op naar de 2 kilo dus!


13 april 2015 - Dag 10 alweer


Alweer 10 dagen oud zijn ze! De afgelopen dagen zijn weer erg druk geweest. Zaterdag hebben wij de hele dag op het veld gestaan om jachthondentraining te geven en zondag had Manuel met Brenna de AAP (Appèl en Apport Proef) van de Weimaranervereniging, dus die twee waren de hele dag op pad.


Carlijn is thuisgebleven, want 's ochtends kwamen er voor het eerst een aantal nieuwe baasjes naar hun pup kijken. 's Middags moest Carlijn weer training geven en 's avond kregen we wederom weer nieuwe baasjes op bezoek! Een drukke, maar wel erg gezellige dag! De pups hebben een hoop nieuwe indrukken te verwerken en hebben nu een aantal dagen rust. 


Loeka reageerde erg goed op het vreemde bezoek. In het begin was ze natuurlijk erg beschermend, maar na verloop van tijd vond Loeka het zelfs niet erg dat het bezoek zelf een pupje uit de kist pakte! De socialisering met vreemde mensen is dus begonnen!

Nu de pups alweer ruim een week oud zijn, beginnen de oogleden heel langzaam van elkaar af te gaan. Het openen van de oogjes is dus begonnen, hoewel van de mooie blauwe oogjes zelf nog niets te zien is. Dat duurt nog een paar dagen. Ook de oortjes beginnen te veranderen en gaan over een aantal dagen open!


10 april 2015 - 7 dagen oud


Week 2 van het puppyleven gaat van start. Vorige week vrijdag rond deze tijd (22:30 uur) was Loeka nog bezig met de bevalling, en nu zijn de pups alweer een week oud! Ze worden wel steeds leuker nu: ze maken meer geluidjes, kunnen al wat meer tegen een stootje en worden steeds handiger in het voortbewegen. De kleine hulpeloze hummeltjes die het vorige week waren, zijn nu heel langzaam aan het veranderen in kleine hondjes.


Afgelopen dinsdag hebben we de namen van de pups, zoals ze op de stamboom komen, op het geboorteformulier van de Raad van Beheer ingevuld en opgestuurd. En vandaag hebben we al bericht terug: alle namen, zoals wij die hebben opgegeven, zijn goedgekeurd!


Natuurlijk stellen wij de pups dan ook graag voor, met de naam die ze van ons krijgen.

Reuen:

Donker blauw:


Groen:Licht blauw:

Windfall Grey Being Number One

 

Windfall Grey Brave for Sure

 

 

Windfall Grey Back to Basics

gewoonweg omdat hij als eerste is geboren.


dit is het kleinste reutje, maar hij weet zich prima te redden tussen zijn broers en zussen!


dit reutje komt heel relaxed over: ligt graag op zijn rug en vindt het dan heerlijk om gekriebeld te worden. Ook wanneer er gedronken moet worden, is hij degene die het minst lawaai maakt.


Teven:

Knal roze:

 

Geel:

 

 Bruin:
Rood:

Licht roze:

Windfall Grey Being Adorable

 

Windfall Grey Bright and Fine

 

 

 

 

Windfall Grey Background Lady

 

 

 

Windfall Grey Being Tough

 

 

 

 

Windfall Grey Be Quick

dit teefje is rustig, relaxed; gewoonweg schattig!

 

het kleinste pupje in het nest, maar ze groeit in verhouding wel het snelst! Zij is de eerste die het geboortegewicht heeft verdubbeld! Klein maar fijn dus!

 

dit teefje is het rustigst van het hele stel en valt daarom in eerste instantie niet snel op. Ze ligt ook graag ergens achter, onder of tussen.


tijdens de bevalling zat dit teefje even 'vast' en duurde het daarom een tijdje voordat ze eindelijk geboren werd. In het nest is zij de luidruchtigste en meest fanatieke om een tepel te zoeken!


zij kwam direct na teefje rood ter wereld: snel dus!