Puppy Blog B-nest 2015: Week 10


9 juni 2015 - Kleine grote vriend


Wij noemden Oscar onze 'kleine grote vriend', omdat we in die week dat hij langer bij ons bleef, een hele andere band met hem op konden bouwen dan dat we met de andere pups konden. In de afgelopen week is hij echt een onderdeel van het gezin en de roedel geworden, waar hij zich dan ook prima in thuis voelde en helemaal meedraaide met de dagelijkse dingen. 


Vanochtend stond de afspraak met de oogspecialist (Christiane Görig, Graafschap Dierenartsen in Vorden) gepland. Omdat Oscar al weken iets aan zijn oogje heeft, wat overigens stabiel is en niet meer irriteert, willen wij, als fokkers, natuurlijk graag weten wat er is en of we daar iets mee moeten. Ook voor de nieuwe baasjes van Oscar is het fijn dat zij weten wat er is.


De oogspecialist heeft beide ogen grondig onderzocht: de oogleden, lens, netvlies, hoornvlies, etc. zijn allemaal nagekeken en was bij beide ogen gelukkig allemaal in orde. Oscar had last van zijn linkeroog en daar moet natuurlijk een oorzaak voor zijn. Dit blijkt een 'Eversio van het kraakbeen van het derde ooglid' te zijn. Het is heel minimaal bij Oscar en volgens de specialist is er nog niet eens sprake van eversio (omgebogen kraakbeen). Gelukkig voor Oscar is er dus geen reden tot zorgen en is de kans klein dat hij hier in de toekomst last van gaat krijgen. Het is natuurlijk wel iets om in de gaten te houden. 


Echter, dit is en blijft een afwijking aan het oog en is dan ook gemeld bij de Weimaranervereniging, zodat bijgehouden kan worden of dit een probleem is of wordt binnen het ras.


Uiteraard zijn de nieuwe baasjes van Oscar op de hoogte en konden zij met een gerust hart Oscar deze zelfde middag nog ophalen. Natuurlijk zullen wij hem missen na de afgelopen intensieve week met elkaar, maar het is fijn om te zien hoe blij zijn nieuwe baasjes met hem zijn. 


Het is nu dus stil bij ons in huis nu alle pups zijn uitgevlogen. Erg wennen, maar alle pups doen het erg goed bij hun nieuwe baasjes, ook Oscar tijdens zijn eerste middag en nacht in zijn nieuwe thuis in het Belgische Lovendegem, en dat geeft ons als fokkers toch een goed gevoel. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor!

Binnenkort zullen wij alle pups persoonlijk opzoeken om de stambomen langs te brengen en kunnen wij met eigen ogen zien hoe ze zich tot dan toe ontwikkelen. We kunnen niet wachten!

Lode komt Oscar ophalen, waarna zij aan hun lange reis naar het Belgische Lovendegem beginnen, waar Oscar kennis gaat maken met vrouw Eva en de twee kinderen.
Lode komt Oscar ophalen, waarna zij aan hun lange reis naar het Belgische Lovendegem beginnen, waar Oscar kennis gaat maken met vrouw Eva en de twee kinderen.

7 juni 2015 - Oscar zwemt!

 

Omdat het zo'n prachtig weer was vandaag, zijn we vanmiddag met de honden, inclusief Oscar, naar het water gegaan. Manuel heeft zijn broekspijpen omhoog gerold en is het water in gelopen om te kijken of Oscar zou volgen. Hij had geen enkele aanmoediging nodig om het water in te gaan; alsof hij niet anders was gewend liep hij zo achter Manuel aan het water in heeft heeft zelfs een stukje gezwommen! Dit moment is natuurlijk op de gevoelige plaat vastgelegd!