Puppy Blog B-nest 2015: Week 1


9 april 2015 - Bijna een week oud!

 

Morgen zijn de pups alweer een week oud; wat vliegt de tijd! Vanochtend had teefje geel op 2 gram na haar geboortegewicht verdubbeld! Als eerste. En dat terwijl ze het kleinste pupje is! Inmiddels (het is nu 's avonds laat) zal ze ruim boven haar geboortegewicht zitten. 

 

Verder valt er niet heel veel nieuws te vermelden. Ze slapen vooral heel veel, afgewisseld met drinken bij Loeka. Gelukkig gaat alles nog steeds erg goed, zowel met Loeka als met de pups. Een aantal pups 'loopt' al aardig op 4 pootjes. Het is meer waggelen, maar er zit duidelijk verbetering in! Het stadium van buikschuiven, wat de meesten momenteel nog doen, lijkt binnenkort voorbij te zijn. De meesten kunnen zich al aardig op 4 pootjes redden, hoewel ze dan nog wel geregeld omvallen. Komend weekend komen de eerste 'baasjes' al kijken! 

 

Hier nog even een filmpje van vanmiddag, zodat vooral de toekomstige baasjes alvast een impressie kunnen krijgen van 'hun' pupje! Ook zijn er weer nieuwe foto's van vandaag in het foto-album geplaatst!


8 april 2015 - 5 dagen oud

 

Vanavond zijn de pups alweer 5 dagen oud! Vergeleken met de geboorte, zijn ze enorm gegroeid! De twee kleinste pups, reutje groen en teefje geel, zijn nog steeds de kleinsten, maar groeien net zo hard als de andere pups. Teefje geel heeft als enige bijna haar geboortegewicht al verdubbeld! 

 

Gelukkig hoeven we niets bij te voeren en regelen de pups en Loeka het allemaal zelf. Loeka begint ook weer langzaam wat meer haar 'eigen' ding te doen, zoals af en toe bij ons op de bank komen liggen of in de kamer op de koele vloer wanneer het voor haar in de werpkist te warm wordt. Ook de wandelingen worden wat langer; ze vindt het al minder erg om wat langer van huis te zijn dan de eerste paar dagen. Als ze dan thuis komt, gaat ze natuurlijk wel meteen bij de pups kijken, die meestal gewoon rustig liggen te slapen. Zodra ze in de gaten hebben dat Loeka weer terug is, worden ze wakker en hebben ze honger.

 

Hieronder een filmpje van hoe dat in zijn werk gaat. Dan blijkt dat het vinden van een tepel nog een hele wereldreis is voor die kleine hummeltjes!


6 april 2015 - Dag 3

 

De pups zijn begonnen aan hun derde dag op deze wereld en we kunnen gelukkig zeggen dat wij niets hoeven te doen! Loeka verzorgt ze ontzettend goed, de pups drinken en groeien goed en regelen zelf wanneer en hoeveel ze drinken. Elke ochtend worden de pups gewogen, zodat we goed in de gaten kunnen houden hoeveel ze groeien en nog belangrijker: of ze voldoende groeien. Dit gaat allemaal super!

 

Het verschil qua grootte is al enorm vergeleken met toen ze net geboren waren, zo snel groeit alles! Ook de nageltjes groeien snel, vanochtend hebben we zelfs al voor de eerste keer de scherpe puntjes geknipt, om Loeka's buik te beschermen tegen die kleine klauwtjes. Als pups drinken, duwen ze namelijk met hun voorpootjes (en dus ook met de nagels) in de tepels, dit stimuleert de melkgift.


4 april 2015 - Dag 2 van het puppenleven


We zitten nu alweer in de eerste week van het leven van de pups, op dag 2 om precies te zijn. Alles gaat voorspoedig, Loeka is een super moeder en ontfermt zich echt over haar kroost. De andere honden mogen er bijvoorbeeld niet bij in de buurt komen, maar omdat vooral Mali en Brenna erg nieuwsgierig zijn naar dat kleine en piepende spul, zorgt dat voor veel onrust bij Loeka. Zij heeft dan het idee dat ze alles de hele tijd in de gaten moet houden. Om haar wat meer rust te gunnen, hebben we de puppyren (die we voor de bevalling hadden afgebroken om er beter bij te kunnen) weer om de kist heen gezet. Nu heeft Loeka tenminste niet meer zo het gevoel dat ze alles in de gaten moet houden.


Vanochtend is ook de dierenarts bij ons langs geweest om Loeka en de pups even na te kijken. Gelukkig lijkt alles in orde te zijn!


Na het bezoek van de dierenarts hebben we alle mensen gebeld die op onze wachtlijst stonden, om hen te informeren over de geboorte van de pups. Gelukkig konden we de meesten blij maken met een pup, maar helaas moesten we ook een aantal mensen teleurstellen. Door een annulering is er, helaas voor ons, een teefje beschikbaar gekomen.


Na een aantal vermoeiende dagen en nachten, gaan wij nu eerst genieten van het spul. Foto's van de geboorte zijn al geplaatst in het desbetreffende album, welke via de pagina 'foto's' te vinden is. Andere foto's volgen nog.


Ter informatie, met name voor de nieuwe baasjes van de pups die de foto's volgen, volgt hier een overzicht van de geboorte volgorde van de pups en welk kleur lintje ze hebben gekregen:

Pup 1

 

Pup 2

 

Pup 3

 

Pup 4

 

Pup 5

 

Pup 6

 

Pup 7

 

Pup 8

donker blauw

 

knal roze

 

groen

 

licht blauw

 

geel

 

bruin

 

rood

 

licht roze

reu


teef


reu


reu


teef


teef


teef


teef