Puppy Blog B-nest 2015: Loopsheid


30 januari 2015 - Dag 15; vierde progesteronbepaling


Vrijdag, dag 15 van de loopsheid. Vanochtend weer bloed afgenomen voor een nieuwe progesterontest. We hadden wel een beetje de verwachting (en hoop) dat we vanavond naar de reu konden gaan, maar was toch spannend om op de uitslag te wachten. Je weet immers maar nooit.


En ja hoor: sinds woensdag was de progesteronwaarde gestegen van 6,4 nmol/L naar 21 nmol/L!

Dus vanavond zijn we naar Frisco in Duitsland gereden. Lees hier het hele verslag over de dekking!


28 januari 2015 - Dag 13; derde progesteronbepaling

 

Het is nu dag 13 en Loeka begint nu verliefd te worden op Boris: ze probeert hem regelmatig uit te dagen en draait dan haar kont naar hem toe. Maar omdat Boris chemisch gecastreerd is, heeft hij helemaal geen interesse in Loeka. Toch probeert Loeka het elke keer weer...

 

Omdat Loeka nu dus zoveel met Boris bezig is, verwachtten we dat de progesteronwaarde vandaag een stuk hoger zou zijn dan maandag. We hadden nog niet het idee dat het moment van dekken er al was, want Loeka staat niet constant bij Boris. Op het moment dat Loeka echt dekrijp is, is ze niet meer bij Boris weg te slaan.

 

Vrijdag gaan we opnieuw bloed prikken en we verwachten dat de waarde dan hoog genoeg is en we 's avonds naar Frisco kunnen...

 

Uitslag derde progesteronbepaling: 6,4 nmol/L

Beste moment van dekken: > 30 nmol/L


26 januari 2015 - Dag 11; tweede progesteronbepaling

 

Vandaag is het dag 11 van de loopsheid, en nu we het weekend achter de rug zijn en inmiddels 4 dagen verder zijn sinds de eerste test, hebben we vandaag weer bloed afgenomen voor een progesteronbepaling.


Ondanks dat de lijn duidelijk stijgende is, is het nog lang niet hoog genoeg om naar Frisco te gaan voor de dekking. Woensdag weer testen. De verwachting is een beetje dat we vrijdag of zaterdag naar Frisco 'moeten', maar we zullen eerst moeten afwachten wat de uitslag van woensdag is.

 

Uitslag tweede progesteronbepaling: 2,3 nmol/L

Beste moment van dekken: > 30 nmol/L


22 januari 2015 - Dag 7; eerste progesteronbepaling

 

Ondanks dat Loeka vandaag pas 7 dagen loops is, en we de ervaring hebben dat Loeka pas rond dag 16/17 zover is, hebben we toch besloten om nu al een eerste progesteronbepaling te doen. De reden hiervoor is heel simpel: het weekend. Maandag is dag 11, en we willen niet het risico lopen dat we te laat zouden zijn. Omdat we vrijdag allebei de hele dag werken, was het handiger om vandaag dus bloed te prikken. Dan weten we in ieder geval waarmee we het weekend ingaan.

 

Zoals verwacht (hoewel we toch stiekem een hogere waarde hoopten) was de waarde nog erg laag en kunnen we met een gerust hart het weekend in. Maandag gaan we weer.

 

Uitslag eerste progesteronbepaling: 0,7 nmol/L

Beste moment van dekken: >30 nmol/L


16 januari 2015 - Eindelijk!


Bij Loeka gaat het nooit volgens het boekje. Zo is ze ook nooit precies elke 6 maanden loops, maar zit er telkens 5-7 maanden tussen. De laatste loopheid van Loeka begon eind juni 2014, dus 6 maanden verder gerekend, zou de volgende loopsheid van Loeka eind december 2014 kunnen zijn. Natuurlijk zou ze ook in november of januari loops kunnen worden.


Maar deze keer besloot Loeka gelukkig redelijk op tijd te zijn, gezien de plannen die we hebben, want vandaag is ze loops geworden. Voor ons gevoel hebben we er alsnog heel lang op moeten wachten, maar we zijn blij dat we weer een stapje dichterbij een dekking zijn.


Inmiddels weten we dat Loeka vrij laat dekrijp is, rond dag 16/17 van de loopsheid. Voorlopig verwachten we dus nog geen spannende dingen en daarom gaan we dan ook 'pas' volgende week vrijdag (dag 8) voor het eerst bloed prikken om het progesteron te kunnen meten. Wachten tot die maandag daarop (dag 11) vinden we te risicovol. Liever een paar keer vaker bloed prikken, dan dat we misschien te laat zijn voor de dekking met Frisco vom Emstal.