Puppy Blog B-nest 2015: Geboorte


3 april 2015 - Een hele GOEDE Vrijdag!

 

Nadat Loeka al sinds gisterenmiddag erg onrustig was en overal nestjes wilde maken, begonnen vandaag, na opnieuw een onrustige dag, de echte persweeën rond 19:15 uur. Ondanks dat de werpkist al een tijdje staat, wilde Loeka haar pups niet daarin op de wereld zetten, maar koos ze de mand van Brenna. Brenna hadden we ondertussen even in de bench gedaan; zij werd onrustig door de onrust van Loeka, waar Loeka vervolgens alleen maar onrustiger van werd.

 

Om Loeka zo min mogelijk stress te bezorgen, hebben we haar laten kiezen waar ze de eerste pup op de wereld wilde zetten. Dat werd dus de mand van Brenna. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste pup er was, om 20:34 uur; een reutje. We hebben Loeka eerst de gelegenheid gegeven om haar pup af te likken en de vliezen en navelstreng door te laten bijten. Toen dat gebeurd was, hebben we de pup in een handdoek gewikkeld, snel gewogen en in de werpkist gelegd. Omdat Loeka haar pup natuurlijk niet in de steek wilde laten, bleef ze ook in de kist en konden de andere pups daar ter wereld komen.

Net zoals bij haar eerste nestje, duurde het nu ook weer een tijdje voordat nummer twee kwam. Dit was omdat Loeka erg druk was met het schoonlikken van de pup. Ook nummer twee was een reutje en nadat Loeka ook nu weer de vliezen en navelstreng had doorgebeten en het nodige wegen en omdoen van een gekleurd lintje ter identificatie gedaan was, kon Loeka ook deze pup schoonlikken. 

Dit ritueel van vliezen en navelstreng doorbijten, wegen en lintje omdoen, herhaalde zich bij elke pup.

Pup nummer drie was een teefje, daarna volgde weer een reu. De reuen bleven echter niet in de meerderheid, want de laatste vier pups waren allemaal teven.

Om 23:36 uur is de laatste pup geboren; de gehele bevalling van acht pups heeft dus uiteindelijk maar 3 uur geduurd! 

 

De eindstand is dus 3 reuen en 5 teven. Natuurlijk zijn wij er ontzettend blij mee en we kunnen niet wachten om morgen een aantal mensen erg blij te mogen maken!