Puppy Blog A-nest 2012: Week 8


13 februari 2013 – Nog maar een paar dagen…

 

Het is bijna zover; over 3 dagen worden de eerste 3 pups door hun nieuwe baasjes opgehaald. Nola, Jack en Loek worden op zaterdag opgehaald. Noèl wordt op zondag opgehaald. Wat zal het zondagavond stil zijn in huis…

Bor blijft nog een weekje langer bij ons en wordt een weekend later opgehaald.

 

En dan hebben we Mali natuurlijk nog, die bij ons blijft wonen. Dus helemaal stil zal het niet worden.

 

Nog even op een rijtje waar elke pup naartoe gaat verhuizen:

teefje 1/roze; Mali: zij blijft bij ons wonen

reutje 3/blauw; Loek: verhuist naar Leon en Marlous in Leeuwarden

teefje 4/zalmroze; Nola: gaat bij Jolanda en Berend, de ouders van Carlijn, wonen

reutje 5/bruin; Jack: woont straks bij Ellen, Tanno en Simon van Kesteren in Enschede

reutje 6/grijs; Noèl: hij gaat Leo en Betsie vergezellen in Twello

reutje 7/oranje; Bor: wordt door Sonja en Patrick uit Wanroij opgehaald

 

Maar voordat de pups worden opgehaald, hebben ze eerst nog een puppygedragstest ondergaan. Elke pup heeft deze test op zijn of haar eigen manier ervaren. Ieder nieuw baasje krijgt natuurlijk de uitslag van de puppytest van zijn/haar eigen pup mee!

 

Voordat wij aan dit nest begonnen hadden we geen idee wat er op ons af zou komen. De geboorte van de pups alleen al was een hele bijzondere ervaring om mee te mogen maken, en op de ruim 7 weken die daarop volgden kijken we met plezier terug. Wij hebben erg veel genoten van onze pups, die vaak erg ondeugend waren, maar zeker ook hun grappige momenten hadden. Wonderbaarlijk wat voor band wij in die korte periode met de pups hebben opgebouwd; vol vertrouwen werden wij overal gevolgd.

 

Wij hebben geprobeerd om alle pups een zo breed mogelijke basis mee te geven, in de eerste plaats zodat ze in hun verdere leven vrije honden blijven en niet snel ergens van onder de indruk zijn, maar zeker ook om de overgang naar hun nieuwe huis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij hopen dan ook dat wij hierin geslaagd zijn.

 

Al met al denken wij met veel plezier terug aan ons eerste Windfall Grey-nest. De pups hebben niet alleen veel van ons geleerd, wij hebben zeker ook net zo veel van hen geleerd! Hopelijk beleven alle nieuwe eigenaren in de toekomst net zo veel plezier aan hun pups als wij dat hebben gedaan.