Puppy Bog A-nest 2012: Week 7


10 februari 2013 - Voor het eerst zonder mama Loeka op stap

 

Dit weekend is het Carnaval, en dat betekent dat de optocht voor ons huis langs komt. Natuurlijk hebben wij van deze gelegenheid gebruik gemaakt om samen met de pups naar buiten te gaan om daar naar de optocht te kijken. Met 5 minuten zijn we weer naar binnen gegaan; de pups keken niet op of om van 'al dat vreemde volk' en de harde muziek! Gelukkig maar.

 

Later op de middag zijn we met de pups (zonder Loeka) naar Maarn gereden. Daar mochten de puppy's een 'puppyparcours' afleggen. Oftewel: ze mochten in een binnenruimte allerlei verschillende toestellen uitproberen: wip-waps, tunnel, rammelende hoepels, ballenbak, verschillende soorten ondergronden, noem maar op. Erg goed voor het socialisatieproces dus. De eerste 2 minuten dat de pups binnenkwamen, waren wat onwennig, maar daarna probeerden ze alles uit! En een plezier dat ze hadden! Ondanks dat Loeka er nu niet bij was, lieten de pups wederom geen angst zien. We kregen zelfs complimenten dat we een mooi gelijkmatig nest hebben qua karaktertjes! 


9 februari 2013 - Bezoek uit Duitsland

 

Er is de afgelopen dagen weer heel wat gebeurd. Sinds de pups hun ingeënt zijn, gaan we elke ochtend met ze naar het bos. Dat betekent dus ook dat ze elke dag even de auto in gaan. Elke dag zoeken we een 'nieuw' stukje bos uit waar we dan even met de pups heen gaan. Het liefst losloopgebieden, zodat we zoveel mogelijk andere honden tegenkomen. De pups vinden het super leuk en genieten er echt van om mee te gaan! Voor vreemde honden, mensen, fietsen, etc., zijn ze absoluut niet bang; ze lopen overal op af! Ze durven zelfs al ver van ons af te lopen! 

Afgelopen vrijdag zijn alle pups gechipt door een chipper van de Raad van Beheer. Alle papieren werden eerst uitvoerig gecontroleerd: de stamboom van Loeka, het registratiedocument van Loeka, de kennelregistratiekaart, niks werd overgeslagen. Toen bleek dat alles in orde was, konden de pups gechipt worden. Eén voor één moesten ze vast gehouden worden, zodat de chipper de hals van de pups kon ontsmetten en daarna de chip kon plaatsen. Dit gebeurd door middel van een aardig dikke, holle, naald, maar de pups waren (alweer) zo makkelijk, dat ze er niks op uit deden. Dus vanaf nu heeft elke pup zijn of haar eigen chipnummer met daaraan gekoppeld een eigen stamboom (NHSB) nummer, stamboom en stamboomnaam. De stambomen moet natuurlijk nog gemaakt worden, en dat duurt helaas nog wel een aantal weken...

Vandaag hadden we bezoek uit Duitsland: Edmund, de vader van de pups, kwam samen met zijn baasje Anja bij ons op bezoek. Met het hele 'gezin' zijn we naar de Stokkumse Zandbulten gegaan, om daar wat foto's te maken. Ook hadden we de vos meegenomen, want Anja wilde graag zien hoe de pups daarop zouden reageren. Manuel had een touw om de nek van de vos gedaan om er mee te kunnen slepen. Zoals verwacht vlogen alle pups erop af! Doordat Manuel met de vos over de grond sleepte, bleef er natuurlijk een sleepspoor achter op de sneeuw. Prachtig om te zien hoe de pups, op een leeftijd van nog maar 6,5 weken, al het sleepspoor liepen!