Puppy Blog A-nest 2012: Week 4


20 januari 2013 - Kennismaking met een haas

 

Vanmiddag hebben we een haas bij de pups in de werpkist gelegd. We hadden ze al eens een eend en een duif gegeven, maar daar deden ze niet zo heel veel mee. Schijnt dat pups veerwild minder interessant vinden dan haarwild. Toen de haas in de werpkist lag, en de pups (die wakker waren) dit opmerkten, vlogen ze er bijna op af! Ze trokken aan de oren, de staart, de poten. Zelfs het mooie vachtje van de haas moest er aan geloven. Prachtig om te zien! 


19 januari 2013 - Drukke week

 

Eindelijk weer eens een update. Manuel is al sinds twee weken weer volop aan het werk, Carlijn is afgelopen week begonnen met enkele halve dagen te werken, dus met de verzorging van de pups erbij is het er deze week een beetje bij ingeschoten om de website bij te werken.

De pups eten de geweekte brokjes elke keer met smaak op. De eerste week kregen ze twee keer per dag brokjes, dit gaan we vanaf dit weekend opvoeren naar drie keer per dag. De pups groeien dan ook als kool!

 

Ook hebben ze al kennis gemaakt met wild; met een eend en een duif. Dit was natuurlijk reuze interessant, hoewel spelen met elkaar ook erg interessant was! Dat doen ze sinds enkele dagen ook erg veel; met elkaar spelen en ravotten. En blaffen als ze aandacht willen!

De snij- en hoektandjes zijn nu helemaal doorgekomen, wat erg pijnlijk kan zijn als ze in je handen bijten. Arme Loeka, hoe zou dat dan aanvoelen als de pups bij haar gaan drinken? Soms blijft er een pup aan de tepel hangen als Loeka op staat, je ziet dan echt dat ze zich met hun tandjes vastklemmen... Het is aan Loeka ook duidelijk te merken dat ze het zogen ook niet zo leuk meer vindt.

 

We zijn nu ook bezig met de beginselen van het krantzindelijk maken van de pups. Ook al ruimt Loeka alles nog wel op, jong geleerd is natuurlijk oud gedaan. Vandaar dat we dan ook in één van de hoeken van de werpkist een onderlegger met daarop kranten hebben neergelegd. Alle pups weten inmiddels dat het de bedoeling is dat er daar gepoept en geplast moet worden, hoewel er natuurlijk ook wel eens een 'ongelukje' op de kleedjes in de kist gebeurt...

 

Dit weekend zijn we bij ons in de woonkamer bezig met het leggen van een nieuwe laminaatvloer. Een hoop gezaag en getimmer, maar de pups kijken nergens van op! Gelukkig.