Puppy Blog A-nest 2012: Week 3


15 januari 2013 - Kleine pups worden groot

 

Vandaag zijn de pups precies 3 weken oud en worden al steeds meer 'echte' hondjes. We zijn sinds enkele dagen begonnen met de beginselen van het krantzindelijk te maken van de pups. Ook al zijn ze nog maar 3 weken oud; jong geleerd is oud gedaan. In een hoek van de werpkist hebben we een onderlegger met daarop wat kranten neergelegd. Elke keer als de pups wakker worden en als we zien dat er iemand moet plassen of poepen, zetten wij die pup op de krant. Binnen enkele dagen hebben ze allemaal wel door dat ze hun gehoeften op de krant moeten doen, hoewel er natuurlijk ook wel regelmatig ongelukjes gebeuren. Gelukkig helpt Loeka ons nog met het opruimen daarvan. 

Het pap eten is nu verleden tijd: we zijn er achter gekomen dat de pups geweekte puppybrokjes véél lekkerder vinden! De speciale brokjes van Royal Canin zijn zo ontwikkeld dat ze in korte tijd veel en makkelijk water opnemen en je ze daardoor zo zacht kunt laten worden als je wilt. Dus nu laten we de brokjes zo zacht worden dat ze pups er alleen maar op hoeven te sabbelen en dus niet hoeven te kauwen. Dit gaat super! Ze zijn aan het eten en ze blijven aan het eten!

 

 

Vanmiddag hebben we ook nog even puppybezoek gehad: de zus en moeder van Carlijn kwamen even puppyknuffelen. En voordat je alle pups 'even' hebt bekeken en geknuffeld, ben je zo een paar uur verder... Maar gezellig was het wel! 


13 januari 2013 – Puppybezoek

 

Vanmiddag zijn Ellen, Tanno en Simon van Kesteren naar de puppy's komen kijken, vooral naar de reutjes natuurlijk, omdat zij graag een reu willen. Natuurlijk sliepen de pups op dat moment... Dat was wel jammer, maar op deze leeftijd slapen pups nu eenmaal nog het grootste gedeelte van de tijd. Zo nu en dan werd er een pup even wakker en liet zijn of haar blauwe oogjes even zien. Natuurlijk werden de pups vastgehouden en lekker geknuffeld, wat ook erg goed is voor de socialisering. Hoe meer pups op jonge leeftijd door verschillende mensen worden opgepakt en vastgehouden, hoe makkelijker ze daar op latere leeftijd mee omgaan. Puppybezoek is daarom ook niet alleen leuk voor de nieuwe eigenaren, maar heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van de pups!

De fam. Van Kesteren heeft een knuffel met hun geur bij ons achtergelaten. Deze leggen wij een paar dagen voordat de pups naar hun nieuwe eigenaar gaan, bij de pups in de werpkist, zodat de knuffel de nestgeur krijgt. Deze knuffel gaat samen met hun nieuwe pupje mee naar huis, zodat de pup wat steun heeft aan de nestgeur als hij in zijn nieuwe, voor hem vreemde, huis komt. Natuurlijk krijgen al onze pups van ons sowieso een knuffel met de nestgeur mee! 


12 januari 2013 - Het leven gaat door

 

Sinds het overlijden van 'Babyteefje' is er een hoop gebeurd: we hebben haar grafje mooi aangekleed met een kaarsje en de ouders van Carlijn hebben er een mooi bloemetje neer gelegd, twee pups (reu 5 en 6) hebben het gewicht van 2 kilo gepasseerd, de nageltjes zijn geknipt, de tandjes beginnen door te komen en we zijn er achter gekomen dat ze nu bepaalde geluiden kunnen waarnemen. Een hoop ontwikkelingen dus in twee dagen.

 

Ook hebben alle pups vandaag nieuwe bandjes gekregen. De oude, die met de nummers, begonnen een beetje te schuren omdat het klittenband bloot kwam te liggen naarmate we ze groter moesten maken. Dat zit natuurlijk niet lekker, dus nu hebben ze nylon bandjes gekregen in leuke kleurtjes.

 

Hieronder even op een rijtje welke pup welk kleurtje nu heeft:

 

teef 1: roze

reu 3: blauw

teef 4: crème/zalmroze

reu 5: bruin

reu 6: grijs

reu 7: oranje

 

Ook hebben de pups vandaag voor het eerst pap gehad: dat was smullen! We hadden 3 bakjes gevuld met een beetje pap, gewoon om de pups er mee kennis te laten maken. We hadden verwacht dat de eerste keer pap eten moeizaam zou gaan, omdat ze nog nooit uit een bakje hadden gegeten. Maar de pups hadden verrassend snel door dat het lekkers, nadat we ze de pap eerst van onze vingers hebben laten likken, in de bakjes te vinden was. Loeka vond het helemaal niks, ze was het er niet zo mee eens dat de pups al die pap mochten opeten en zij niks kreeg. Ze sprong zelfs een keer de kist in! Toen alle pups uitgegeten waren, hebben we Loeka de restjes laten opeten, waar ze dan ook erg blij mee was. Morgen krijgen de pups weer pap! 


10 januari 2013 - Ons Vechtertje is niet meer...

 

Ons kleine teefje, ons Vechtertje, heeft het gevecht verloren. Gisteren avond ging het opeens helemaal mis. Ze lag alleen maar te liggen, wilde niet meer drinken en zodra wij haar hadden gevoerd, moest ze direct overgeven. Ze nam niks meer op. Teefje 2 was op, ze kon niet meer. Ondanks al onze pogingen om haar er bovenop te helpen, was ze schijnbaar toch te verzwakt. Haar geest wilde nog wel, maar haar lichaam kon niet meer.

Dit heeft ons doen besluiten, hoe moeilijk het ook was, om haar toch uit haar lijden te verlossen. Vanochtend zijn we direct naar de dierenarts gegaan; daar is ze vredig ingeslapen. Thuis hebben wij haar een mooi plekje in de tuin gegeven, zodat ze altijd bij ons blijft.

Windfall Grey Always Up

Ons kleine 'Babyteefje', ons Vechtertje,

we hebben om je moeten huilen, maar hebben zeker ook om je gelachen,

jij was de eerste die haar mooie blauwe ogen liet zien,

je was al vroeg met proberen om op je vier pootjes te staan,

je was een kleintje met een groot karakter.

Ondanks dat we je maar 16 dagen bij ons hebben gehad, zullen we je ontzettend missen.

Babyteefje, je hoeft niet meer te vechten, rust zacht.

 

* 26-12-2012 - † 10-01-2013 


9 januari 2013 - Eerste keer ontwormd

 

Vandaag zijn de pups 15 dagen oud, tijd om ze voor de eerste keer te ontwormen. Dit ging makkelijker dan gedacht, alle 7 pups lieten het rustig over zich heen komen en slikten allemaal de pasta netje door, zonder geknoei. 

Alle pups hebben inmiddels beide oogjes open. Erg leuk is dat: elke keer als ze wakker zijn, zien we die mooie blauwe ogen! Het is wel erg lastig om die mooie ogen te fotograferen, want elke keer als de camera flitst, doen de pups snel hun oogjes dicht...

Na de reutjes 5 en 6, hebben nu ook de andere pups de grens van 1 kilo overschreden. Inmiddels wegen de pups nu allemaal bijna 1,5 kilo, behalve natuurlijk onze grote, stoere mannen: de reuen 5 en 6 gaan al langzaam richting de 2 kilo...

Ons zorgenkindje, teefje 2, gaat op het moment met up en downs. De ene dag doet ze het super goed en drinkt ze erg veel bij Loeka, de andere dag wil ze helemaal niks... Erg frustrerend. We proberen haar nu bij te voeren met andere kunstmelk, wie weet vindt ze die lekkerder en wil ze daar meer van drinken. Net als ons kleine Vechtertje geven we de moed niet op!