Puppy Blog A-nest 2012: Week 2


6 januari 2013 - Het eerste blauw

 

Vanochtend zagen we dat van de pupjes 4, 5 en 6 de oogjes al een stukje verder open zijn dan gisteren. Heel af en toe, wanneer ze wakker zijn en proberen te knipperen, kunnen we een klein beetje blauw zien! 


5 januari 2013 – Bijna

 

De pups zijn al weer 11 dagen oud! De oogjes beginnen al een klein beetje te kieren, dus het duurt niet heel lang meer voordat we die mooie, blauwe puppy-oogjes kunnen bewonderen. 


3 januari 2013 - De namen zijn bekend!!!

 

Vandaag hebben we bericht gekregen van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland; de stamboomnamen, zoals wij die opgegeven hebben, zijn goedgekeurd! Dat betekent dus dat onze pupjes vanaf nu een officiële naam hebben die zij hun hele leven mogen dragen. Wij stellen de pups dan ook graag voor, eerst de 4 reuen, daaronder de 3 teven. 

Nog even alle namen, zoals die op de stambomen komen, op een rij. Links de reuen, rechts de teven:

Windfall Grey Always Full Power

Windfall Grey A Story To Tell

Windfall Grey Acces To The World

Windfall Grey A Moment Of Truth

Windfall Grey A Perfect Gift

Windfall Grey Always Up

Windfall Grey All For You2 januari 2013 - De eerste mijlpaal is bereikt

 

De tweede levensweek van de pups gaat in; ze zijn nu 8 dagen oud. Daarmee is nu ook de eerste mijlpaal bereikt: er zijn vandaag 2 pups die over de kilo gaan met hun gewicht! De twee grootste reuen gaan hun broertjes en zusjes voor: reutje 6 weegt nu 1100 gram, reutje 5 weegt nu 1020 gram!! De andere pups zitten niet ver onder die kilo, en ook al hebben zij hun geboortegewicht ruim verdubbeld, het zal waarschijnlijk nog een dag of 2 duren voordat iedereen over de kilo heen is. Behalve pupje 2 en pupje 7, de twee kleinsten, zij hebben een kleine achterstand, maar zijn nu goed op weg om deze in te halen! 

Ook kregen we vandaag een mail van Michaela Nobel-Kau uit Den Haag. Zij en haar gezin willen graag een Weimaraner reu, naast hun oudere Weimaraner August. Zij zijn via Irja bij ons terecht gekomen. Zij komen ‘pas’ op puppybezoek als de pups 4,5 weken oud zijn in verband met de lange afstand die zij dan moeten afleggen Maar de mail die wij kregen was erg leuk, enthousiast en oprecht. Wij verheugen er ons echt op om de fam. Nobel-Kau te ontmoeten over een paar weken!