Puppy Blog A-nest 2012: Loopsheid


23 oktober 2012 - Vierde progesteronbepaling

 

Vandaag weer bloed geprikt, om te zien of de progesteronwaarde veel was gestegen sinds gisteren. Loeka is namelijk helemaal 'verliefd' op Boris; ze daagt hem constant uit en gaat met haar start opzij voor hem staan.

De waarde vandaag was 8,1 nmol/L. Een flinke stijging ten opzichte van gisteren. Dit betekent dat deze waarde de komende dagen alleen nog maar meer en sneller zal stijgen; tijd dus om de dekking te plannen!

 

Donderdag 25 oktober gaat het gebeuren: de eerste dekking tussen Loeka en Edmund von Walhalla!

 

Uitslag progesterontest dag 13: 8,1 nmol/L 


22 oktober 2012 - Derde progesteronbepaling

 

Vandaag opnieuw getest. De verwachting was dat de uitslag hoger zou zijn dan vrijdag. Dat was hij ook, maar natuurlijk hoopten we dat hij hoger zou zijn.

 

Uitslag progesterontest dag 12: 5,7 nmol/L 


19 oktober 2012 - Tweede progeteronbepaling

 

Vanwege het weekend (het is vandaag vrijdag) hebben we besloten om vandaag ook nog een progesterontest te doen. Helaas, maar niet onverwacht, is de waarde nog niet veel gestegen...

 

Uitslag progesterontest dag 9: 1,9 nmol/L 


17 oktober 2012 - Eerste progesteronbepaling

 

Dag 7 van de loopsheid. Vandaag hebben we voor de eerste keer bloed laten afnemen om de progesteronwaarde in Loeka's bloed te meten, zodat we een idee krijgen hoever Loeka is in haar cyclus. Vandaag was de waarde 1,6 wat nog erg laag is. Die waarde moet richting de 25 stijgen, dat is het juiste moment om Loeka te laten dekken. Voorlopig is er dus nog niks aan de hand. Voor alle zekerheid laten we vrijdag nog een keer bloed prikken, omdat het weekend er tussen zit. Waarschijnlijk zal de uitslag dan ook nog erg laag zijn, maar dat is beter dan wanneer we te laat zijn.

 

Uitslag progesterontest dag 7: 1,6 nmol/L (moment van dekken: >25 nmol/L) 


11 oktober 2012 - Loeka is loops!

 

Vandaag is Loeka loops geworden! Wel 2 weken eerder dan verwacht, dus de planning wat betreft de dekking en de bevalling zal hierdoor ook wijzigen.

 

Volgende week (week 42) zullen wij voor de eerste keer bij Loeka bloed laten afnemen om haar progesteronwaarde te meten. Hierdoor krijgen we meer duidelijkheid over het verloop van haar cyclus en kunnen we het juiste moment van dekken bepalen.