Puppy Blog A-nest 2012: Dekking


25, 26 & 27 oktober 2012 – Dektijd

 

Donderdagochtend was het zover: we waren met Loeka naar Duitsland gereden voor de dekking met Edmund. Loeka had even tijd nodig om weer aan Edmund te 'wennen', maar na een tijdje begonnen ze toch wel een beetje elkaar uit te dagen, maar Loeka wilde zich nog niet laten dekken. Misschien waren we nog wat te vroeg? We besloten om het er voor vandaag hierbij te laten en op vrijdag weer een progesterontest te doen. Gewoon om te weten wanneer wel de juiste dag voor de dekking zou zijn.

 

Vrijdag dus weer bloed laten prikken. Bleek dat de progesteronwaarde al 32 nmol/L was! Dat betekende dat Loeka dus op vrijdagavond gedekt moest worden voordat het te laat zou zijn! Vrijdagavond zijn we dus weer naar Duitsland gereden. Deze keer was Ylona van Deutekom, een goede vriendin van ons, mee. Zij heeft al meerdere dekkingen meegemaakt en heeft dus meer ervaring dan wij hebben. Loeka wilde weer niet, ook al was het wel het juiste dektijdstip. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het de eerste keer is voor Loeka en dat wij natuurlijk Boris gewoon thuis hebben rondlopen, daar is Loeka wel helemaal verliefd op. Omdat Ylona al ervaring had, wist zij wat ze moest doen; ze hield Loeka vast aan haar halsband zodat Edmund Loeka kon bespringen. De eerste keer schrok Loeka, en Edmund daardoor ook. Weer opnieuw proberen, toen lukte het wel. Bijna 30 minuten duurde de koppeling... Maar de dekking was gelukt! Zaterdagavond weer.

 

Dus zaterdagmiddag opnieuw naar Duitsland, naar Edmund, voor de tweede dekking. Deze deden we op dezelfde manier als vrijdag; Loeka vasthouden en toen kon Edmund haar bespringen. Nu was het de eerste keer wel raak. Weer hebben we bijna een half uur moeten wachten totdat de twee honden loskwamen. Maar dat hebben we er graag voor over! Nu is het vier weken wachten totdat we een echo kunnen laten maken. Dan zullen we zeker weten of Loeka drachtig is. Een spannende tijd dus...