Nieuwsoverzicht

Hieronder volgt een overzicht van alle nieuwtjes die wij met onze honden meemaken en de dingen die er binnen onze kennel gebeuren, bijvoorbeeld ook wanneer er een door ons gefokte hond een resultaat heeft behaald.

 


Juli 2018

 

14 juli 2018 - Zuchtschau Greven (D)

 

We zouden vandaag met Nora naar de Zuchtschau in Greven, Duitsland, gaan. Dit hebben we ook met Loeka en Mali gedaan en vinden we te belangrijk om dit niet ook met Nora te doen. De honden worden hier op exterieur beoordeeld volgens de Duitse rasstandaard. De honden worden dan letterlijk van top tot teen gekeurd. Dit is veel uitgebreider dan de beoordeling op een FCI show, waar het vooral om schoonheid draait. Op een Zuchtschau wordt vooral nog de functionaliteit in het achterhoofd gehouden; een Weimaraner moet immers kunnen jagen en dat moet het exterieur wel toelaten.

 

Helaas door een stomme fout van onze kant (de rabiësvaccinatie van Nora bleek niet meer geldig te zijn en het was te laat om nog opnieuw te vaccineren voor de Zuchtschau...) konden we helaas niet meedoen. Volgend jaar hopen we wel te kunnen gaan!

 

 

1 juli 2018 - Op bezoek bij Tara

 

Vandaag hebben we Tara opgezocht. We hadden haar niet meer gezien sinds de dag dat ze bij ons door haar nieuwe eigenaren is opgehaald, dus we waren natuurlijk hele benieuwd hoe het nu met haar zou gaan!

 

De overeenkomsten met onze Nora zijn enorm! Hoewel Tara wel wat forser is (meer 'af' al) dan Nora, zijn ze nauwelijks uit elkaar te houden. Gelukkig had Tara een tekenbandje om als herkenning.

 

Het gaat super goed met Tara, ze gaat in het seizoen heerlijk mee op jacht en doet haar werk dan ontzettend goed. Ze heeft zelfs, in Duitsland, een marter geapporteerd! Iets dat weinig honden 'zomaar' even doen.

 

Hieronder wat foto's die we gemaakt hebben (klik op de foto's voor een grotere afbeelding).

 


Juni 2018

 

11 juni 2018 - HD-uitslag van Nora

 

Vorige week hebben we officiële HD-foto's laten maken van Nora. Vandaag kregen we de uitslag: HD-A, beter kunnen we ons niet wensen!


Mei 2018

 

27 mei 2018 - Gundogshow

 

We hadden Nora ingeschreven voor de Gundogshow (voorheen Jachthondenshow), een buitenshow welke maar één keer in de twee jaar georganiseerd wordt en waar we altijd al heen wilden. Dit jaar konden we eindelijk!

 

Helaas heerste er een ander beeld van 'jachthonden'dan verwacht; de keurmeester wist duidelijk niet hoe een Weimaraner eruit hoort te zien, bleek later uit het keurverslag van Nora. Er stonden opmerkingen in, zoals 'maar net voldoende achterhandhoekingen', terwijl Nora voldoende achterhandhoekingen heeft volgens de rasstandaard. Deze keurmeester had duidelijk het type van de 'show Weimaraner' in gedachten en vergeleek alle andere honden hiermee. Jammer, maar we hebben wel een ontzettend gezellige dag gehad!

 

 

13 mei 2018 - Kampioenschapsclubmatch WSH

 

Zoals elk jaar waren we dit jaar ook weer van de partij op de KCM van de WSH. Nora mocht meedoen in de jeugdklasse en Loeka in de veteranenklasse (voor haar laatste punt voor het veteranenkampioenschap).

 

Naast onze eigen honden waren er ook nog enkele nakomelingen van 'ons' aanwezig: Nola, Perro en Pepper.

 

De resultaten:

Reuen - jeugdklasse:

Windfall Grey Counting One of Ten 'PERRO' 3 Uitmuntend

 

Teven - jeugdklasse:

Windfall Grey Couldn't Resist 'NORA' 4 Uitmuntend

Windfall Grey Call Me the One 'PEPPER' Uitmuntend

 

Teven - Gebruikshondenklasse:

Windfall Grey All For You 'NOLA' 1 Uitmuntend

 

Teven - Veteranenklasse:

 

Loeka 1 Uitmuntend, Beste Veteraan, Nederlands Veteranenkampioen

 

 

 

22 april 2018 - Windfall Grey Wandeling

 

Elk jaar proberen wij een wandeling te organiseren voor alle honden die door ons zijn gefokt en een baasjes uiteraard. Dit jaar gingen er voor 3 nesten uitnodigingen de deur uit: voor de honden uit het A-, B- en C-nest.

Uiteindelijk waren er 9 honden (en hun baasjes) aanwezig, exclusief onze honden.

 

De wandeling was deze keer op recreatiegebied Bussloo, waar honden nog tot 1 mei los mogen lopen. helaas was het er, door het extreem mooie weer, erg druk met badgasten en moesten de honden zo nu en dan toch even een stukje aan de lijn. Desondanks verliep alles perfect (op een paar snauwen en grauwen in het begin na) en hebben we bijna 2 uur gewandeld. De honden waren dan ook lekker moe en rustig toen we na afloop op het terrasje zaten om even na te kletsen onder het genot van een drankje.

 

Volgend jaar zullen we weer wat organiseren voor al 'onze' honden!

 


Januari 2018

27 januari 2018 - Hiep Hiep Hoera!

 

Vandaag viert ons C-nest (Mali & Chief) hun eerste verjaardag!! Gefeliciteerd aan alle pups en hun baasjes!

 

 

20 januari 2018 - Artemisproef Brabant

 

De eerste proef van dit jaar was weer een feit: Loeka en Mal deden mee aan de Artemisproef in Brabant. Ondanks dat er weinig getraind is de laatste maanden, wisten ze nog wat er van hen verwacht werd. Beide honden brachten 10 van de in totaal 11 apporten binnen. Zowel Loeka en Mali misten op dezelfde proef hetzelfde apport, maar wel allebei om een andere reden. Erg jammer natuurlijk, maar we hebben een super leuke dag gehad en genoten van de dames!

 


December 2017

 

10 december 2017 - Winnershow Amsterdam

 

De sneeuw trotserend zijn we met Loeka en Nora naar de Winnershow in Amsterdam gegaan. Voor Nora was dit eigenlijk haar eerste show (de clubmatch als puppyzijnde niet meegeteld), en zonder te oefenen was het afwachten hoe ze het zou doen. Maar ze deed het fantastisch! Het lopen ging erg mooi (hoewel ze wel een aantal keer uitgleed op de gladde vloer) en het stilstaan heeft ze tijdens de 10-15 minuten in de ring 'even' geleerd. Wat een slim hondje is dat toch! Haar beoordeling was uitmuntend te noemen, met als enige opmerking dat ze nog een erg (zeker vergeleken met de andere hondjes in de jeugdklasse) puppy-achtig voorkomen heeft. En dat klopt, ook in haar koppie is ze nog erg jong. Maar deze eerlijke Zeer Goed is ons meer waard dan een uitmuntend bij een keurmeester die iedereen een uitmuntend geeft....

 

Loeka was ingeschreven in de veteranenklasse en 'won' deze met een Uitmuntend, met als één van de opmerkingen 'toont erg veel temperament bij het gaan'. Hiermee heeft Loeka er een titeltje bij: Veteranen Winster '17!

     


November 2017

 

19 november 2017 - KCM NFC

 

Teska is de enigste hond in de Gebruikshondenklasse (zelfs de enige draadhaar Foxterriër in Nederland met een FCI werkcertificaat) en krijgt de kwalificatie Uitmuntend!

 

 

 

 

8 november 2017 - Zweetspoor E WSH voor Nola

 

Jolanda deed met Nola (Windfall Grey All For You) mee aan de zweetproef van de WSH. Een E-spoor: 1000 meter lang en 20-24 uur oud. Volgens Jolanda was het niet gemakkelijk, maar zij en Nola wisten toch samen het stuk te vinden! Waidmannsheil!

Dit werd beloond met een 3de plaats Zeer Goed met 75 punten.

 


Oktober 2017

 

14 oktober 2017 - Jonge Hondendag van de WSH

 

Vandaag kwamen 5 van de 10 'pups' van Mali en Chief bij elkaar op de Jonge Hondendag van de WSH! Ook Mali en Chief zelf waren er bij. Een leuke gelegenheid om elkaar weer eens te zien. Voor de baasjes van de 'pups' was het extra leuk, omdat ook Chief er was.

 

De aanwezige jonge honden werden individueel beoordeeld door een erkende raskeurmeester (Dhr. Rutten). Ook werd het 'hele' nest, op basis van de 5 aanwezige nakomelingen en beide ouderdieren, beoordeeld.

 

Niet alle hondjes zijn 'getrainde showhonden', maar toch lieten ze zich allen goed tonen in de ring voor de beoordeling. Het belangrijkste compliment dat wij, als fokkers, hebben gekregen is dat alle aanwezige honden een goed karakter hebben! Een minpuntje van dit nest is het wat te sterk hellende bekken bij de meeste nakomelingen. Voor ons een puntje om op te letten in de toekomst, voor de baasjes die eventueel plannen hebben om hun hond in de toekomst in te willen zetten in de fokkerij ook een puntje om op te letten.

 

Hieronder een serie foto's die tijdens het het poseren voor de groepsfoto werden gemaakt. Zoals te zien wilde niet iedereen even goed meewerken, maar uiteindelijk is het gelukt. Ook het nestverslag als de individuele keurverslagen zijn hieronder te vinden, voor de liefhebbers. De overige foto's die zijn gemaakt, zijn hieronder ook te zien.

 

Download
Nestverslag Mali en Chief en individuele keurverslagen van de nakomelingen
Nestverslag nest 13.pdf
Adobe Acrobat document 4.4 MB

September 2017

 

23 september 2017 - Nora behaald de APV van de WSH met 16/24 punten!

 

De Aanleg Proef Veldwerk (APV) is één van de drie proeven (APV, Appèl en Apportproef en Zweet- en Sleepspoor Proef) die meetellen om het Predikaat van Natuurlijke Aanleg te behalen.

 

 

16 eptember 2017 - Loeka en Mali in de prijzen!

 

 

Tijdens 'De Onderlinge' van de jachthondenvereniging 'De Utrechtse' wordt Loeka 1ste met 100/100 punten en Mali 2de met 94/100 punten! Beiden deden mee met niveau 4, het hoogste niveau.

 

 

10 september 2017 - Benthe haalt een SJP-C diploma!

 

Benthe (Windfall Grey Being Adorable, ook uit ons B-nest) haalt op de jachthondenproef van de WSH in Heerle haar eerste diploma: een SJP-C diploma met 36/50 punten.

 

 

2 september 2017 - Angus haalt een SJP-C diploma!

 

Ook Angus (Windfall Grey Being Number One, uit ons B-nest) haalt zijn eerste jachthondendiploma"een SJP-C diploma met 33/50 punten.

 


Augustus 2017

 

12 augustus 2017 - Qwin haalt een SJP-C diploma!

 

Als eerste 'pup' uit ons B-nest haalt Qwin (Windfall Grey Bakcground Lady) een diploma op een jachthondenproef: een SJP-C diploma met 37/50 punten.

 


Juli 2017

 

1 juli 2017 - Abby heeft haar HD-uitslag!

 

Abby (Windfall Grey Being Tough, uit ons B-nest) heeft prima heupen: HD-A, Norbergwaarde 37,5 en botafwijking 0.

 

Download
Uitslag HD-Abby-2017.pdf
Adobe Acrobat document 238.7 KB

Mei 2017

 

28 mei 2017 - Kampioenschapsclubmatch WSH

 

Onze kennel was flink vertegenwoordigd op de KCM. Zowel uit ons A-, B- als C-nest deden er honden mee:

 

Jongste puppyklasse

reuen

 

Jongste puppyklasse

teven

 

 

Open klasse teven

 

 

Gebruikshondenklas

teven

 

Veteranenklasse teven

 

Windfall Grey Counting One Of Ten 'Perro'

 

 

Windfall Grey Couldn't Resist 'Nora'

 

 

 

Windfall Grey Being Adorable 'Benthe'

Windfall Grey Being Tough 'Abby'

 

Windfall Grey All For You 'Nola'

 

 

Loeka

1 Veel Belovend

 

 

1 Veel belovend, Beste Jongste Pup

 

4 Zeer Goed

Zeer Goed

 

1 Zeer Goed

 

 

1 Uitmuntend, Beste Veteraan


Tevens deden Nola, Benthe en Abby mee aan de gedragstest van de WSH en alle drie slaagden ze met vlag en wimpel!

 

Hieronder foto's van de KCM:

 

 

Hieronder een aantal video's van de keuringen.

 

Nora

 

Selectie Beste Jongste Puppy

Nola

 

Loeka

 

Selectie Beste TeefApril 2017

 

28 april 2017 - Zweetspoor F met Teska

 

Vandaag heeft Teska haar eerste zweetproef gelopen met Manuel en deze meteen gehaald! Een Zeer Goed en een eerste plaats!

 

 

22 april 2017 - Predikaat van Natuurlijke Aanleg voor Mali!

 

Omdat Mali de Appèl en Apport Proef, de Zweet- en Sleepspoor Proef èn de Aanleg Proef Veldwerk heeft gehaald, kreeg zij van de WSH het Predikaat van Natuurlijke Aanleg uitgereikt.

 


Maart 2017

 

8 maart 2017 - Koppelwedstrijd!

 

Samen met Flatcoated Retriever Tad deed Loeka mee aan de koppelwedstrijd in Emmen. Helaas lukte het niet om alle apporten binnen te krijgen en hebben we er slechts 1 gemist!

 

 

4 maart 2017 - Teska wordt Nederlands Jeugdkampioen!

 

Op de Martini Dogshow in Groningen is het dan eindelijk gelukt: Teska haalt haar laatste punt voor het Nederlands Jeugdkampioenschap!

 


Januari 2017

 

27 januari 2017 - Pups geboren!

 

Vandaag zijn Mali (Windfall Grey A Perfect Gift) en Chief (Chief vom Linshof, imp. Duitsland) ouders geworden van 10 pups! Het zijn 5 reuen en 5 teven.

 

 

21 januari 2017 - Artemisproef Brabant

 

Tijdens de Artemisproef in Heerle  wist Loeka alle apporten binnen te brengen, maar helaas kwam 1 apport net buiten de tijd binnen en liepen we een plaatsing mis. Uiteindelijk werden we toch nog 7de.

 

Download
Puntenuitslag Artemis Brabant 21 janua
Microsoft Excel werkblad 15.2 KB

 

5 januari 2017 - PL-uitslag van Teska

 

Vandaag zijn we met Teska naar de Wagenrenk geweest voor het onderzoek op patella luxatie. Dit is een verplicht onderzoek binnen de foxterriërs wanneer je wilt fokken.

Aan de linkerkant was de knieschijf (patella) handmatig uit de groeve te verschuiven, aan de rechterkant kon dit niet (wat goed is) wat de beoordeling 'PL Graad 1' opleverde. Gelukkig nog binnen de normen om te mogen fokken, dus dit kunnen we alvast afstrepen.

 

Download
PL-onderzoek Teska.jpg
JPEG-bestand 234.8 KB