Pups

Nestplannen

 

Op 29-12-2018 zijn er 3 Foxterriërpups geboren!

Alle pups wonen inmiddels bij hun nieuwe baasjes.

 

 

Voorlopig hebben wij nog geen plannen gemaakt voor een volgend nestje Foxterriërs.

 

 

Uiteraard kunt u voor meer informatie altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via e-mail en/of telefoon.

 


Onze pups en socialisering

 

De pups zullen gewoon bij ons in de woonkamer worden geboren en opgroeien, samen met onze Weimaraners. Op deze manier worden ze al direct gesocialiseerd met huiselijke geluiden, geuren en andere dingen, zoals de stofzuiger, televisie, andere honden, visite en er zal een begin worden gemaakt met het aanleren van 'huiselijke regels' en krantzindelijkheid. Daarnaast zullen onze pups benchtraining krijgen, zodat ze alvast leren om in een bench te slapen. Op deze manier zal de eerste nacht in de bench bij hun nieuwe baasjes minder spannend zijn.

 

Zodra de pups hun eerste enting, op 6 weken, hebben gehad, gaan zij dagelijks met ons mee in de auto naar het bos. Op deze manier raken de pups gewend aan het autorijden en in het bos kunnen zij kennis maken met andere honden, mensen, kinderwagens, hardlopers, fietsers, etcetera.

 

Tevens zullen wij de pups verschillende soorten wild aanbieden, zoals duif, eend, vos, konijn en kraai. Daarnaast zullen ze ook alvast kennis maken met het schot en korte zweet- en/of sleepspoortjes, dit om het neusgebruik al zo vroeg mogelijk te stimuleren. Door de puppen op een leeftijd van 7 weken te laten testen op hun jachteigenschappen, kunnen we de natuurlijke aanleg hiervoor beoordelen. Daarnaast zullen de pups op 7 weken ook allemaal een gedragstest ondergaan, zodat bepaalde karaktereigenschappen kunnen worden beoordeeld. De uitslagen van deze twee testen helpen ons bij adviseren van de nieuwe baasjes bij het uitkiezen van hun pup.

 

Wij zijn lid van en fokken volgens de reglementen van de NFC, wat betekent dat de ouderdieren zullen voldoen aan de eisen van de rasvereniging, zowel op het gebied exterieur, als ook op gezondheid en karakter.

Wij zijn dan ook heel zorgvuldig in het selecteren van een geschikte reu voor onze teven, ruim voordat wij een nestje plannen.

 

Al onze pups krijgen uiteraard een stamboom en chip van de Raad van Beheer. Ook krijgen de pups een afstammingsbewijs en een DNA-profiel conform het ISAG2006-model mee.

 


 

De pups zullen uiteraard meerdere malen ontwormd worden, krijgen hun eerste puppy-enting bij onze dierenarts, een Europese dierenpaspoort, welke wordt ingevuld volgens de wettelijke eisen en zullen door onze eigen dierenarts volledig worden nagekeken, zowel vlak na de geboorte als tijdens het bezoek aan de dierenarts voor hun eerste enting.

 

Bij het verlaten van het nest krijgen de pups een puppypakketje mee. Alle pups worden verkocht met een koopovereenkomst.